Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΜΕ 50%+1 ΚΑΙ ΜΕ ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Παρά τα όσα είχαν ειπωθεί (και είχα αναφέρει από τις 28 Μαίου και ΕΔΩ), ίσως τελικά να μην τεθεί προς ψήφιση κάποια τροπολογία που να αλλάζει το άρθρο 31 παρ. 1 του νόμου 3852/2010 (“Καλλικράτης”).

Στο συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται πως η εκλογή από την πρώτη Κυριακή θα γίνεται με το 50%+1 ψήφο.

Το κλίμα όμως δεν είναι και το θετικότερο για την Κυβέρνηση (μεταξύ μας, για κανένα κόμμα δεν είναι καλό, κάκιστο για άπαντες είναι) και πολλοί προβλέπουν επικράτηση σε περιφέρειες και δήμους των υποψηφίων που στηρίζονται από τη ΝΔ από τον πρώτο γύρο, αν επιλεγεί το 42%+1. Πάρτε για παράδειγμα την περιφέρεια μας, όπου αναμένεται να σαρώσει ο Πανίκας, αν το ΠΑΣΟΚ δεν κατεβάσει κάποιο προβεβλημένο στέλεχός του.

Πάντως, είτε με 42% είτε με 50% στο νέο δήμο αυτή την εβδομάδα θα έχουμε εξελίξεις, ειδικά στο συντηρητικό χώρο. Αφού τελείωσε και το συνέδριο, πολλά πράγματα μπήκαν στην τελική ευθεία για όλους, είτε έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να λάβουν το χρίσμα (ή έστω τη στήριξη) είτε έχουν δηλώσει πως θα ιδιωτεύσουν (τελικά ίσως και να μην ιδιωτεύσουν πραγματικά). Κάποιοι υποστηρικτές υποψηφιοτήτων επέστρεψαν από Αθήνα μεριά ανανεωμένοι και ανέλπιστα ενισχυμένοι!!