Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΠΑΛΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Πάλι θριαμβεύσαμε! Κάηκε σήμερα οτιδήποτε είχε μείνει από τις πυρκαγιές του 2008 και του 2009 στην Αττική (στην περιοχή Καπανδριτίου, Βαρνάβα και στο Λαύριο). Ίσως επειδή έμεινε πολύ πράσινο στον νομό Αττικής και λίγος χώρος για δόμηση, έπρεπε να …”απελευθερωθεί” χώρος.
Φωτιά επίσης υπήρχε το απόγευμα στα σύνορα Αρκαδίας και Λακωνίας, ξυπνώντας τις μνήμες του 2008, όταν είχαν καεί ζωντανοί 70 συνάνθρωποί μας.
Για μια ακόμη φορά – όσο μεγάλη και να είναι η φωτιά (και παρά τις τεράστιες προσπάθειες της πυροσβεστικής που πάσχει από μέσα και ανθρώπινο δυναμικό) – φανήκαμε “άξιοι” της παράδοσης που μας θέλει ανέτοιμους να αντιμετωπίσουμε τις θερινές πυρκαγιές.

Άντε να δούμε τώρα την οικολόγο υπουργό περιβάλλοντος – όταν με το καλό σβήσουν οι φωτιές – να στέλνει με την ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ συνεργεία αεροφωτογραφήσεων και να ΚΟΨΕΙ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ όποιου τολμήσει να τοποθετήσει έστω και ένα τούβλο ή ένα κυβικό μετρό τσιμέντου στα καμμένα!

(και κάτι για το τέλος, προς βλάκα δημοσιογράφο: με 4 φωτιές να ανάβουν ταυτόχρονα ΔΕΝ φταίνε οι παράνομες χωματερές, ούτε τα ξερά χόρτα! Εμπρησμός είναι, χαζοβιόλη….!!!!)