Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑ….

Και ξαφνικά (ακολουθώντας κατά γράμμα την πάγια ελληνική τακτική που μας θέλει σεισμολόγους όταν γίνεται σεισμός, συνταγματολόγους όταν παίζεται κάποιο νομοσχέδιο, ουρολόγους όταν δεν δουλεύουν τα …υδραυλικά κ.ο.κ.) ήρθε η ώρα να γίνουμε όλοι αναλυτές χρηματοοικονομικών, αφού κάπως πρέπει και εμείς να συμμετάσχουμε σε κάθε συζήτηση που γίνεται και αφορά την πρόταση Σάλλα (Πειραιώς) για εξαγορά του 77% της Αγροτικής & του 33% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Επειδή όμως το θέμα είναι εξαιρετικά απλό (γιατί δεν είναι δυνατόν εν μέσω κρίσης να πωλούνται κρατικές τράπεζες σε ιδιώτες, στις καθυστερημένες χώρες που βασιλεύει ο καπιταλισμός – όπως στις ΗΠΑ – γίνεται το αντίστροφο!) δεν πρόκειται να ασχοληθούμε και πολύ.
Αν πουληθούν θα πρόκειται για ξεπούλημα, γιατί όλα όσα θέλει η Πειραιώς αξίζουν πολύ περισσότερο από 701 εκατομμύρια ευρώ (βάλε θυγατρικές, βάλε εταιρίες που συμμετέχει η Αγροτική – δείτε μόνο την ΕΛΒΙΖ και την ΕΒΖ δίπλα μας και σκεφτείτε τι ακόμη έχει στην “κατοχή” της!!!).

Και κάτι για το τέλος: επί Καραμανλή του νεωτέρου οι Τράπεζες πήραν “βοήθημα” 28 δις ευρώ (28.000.000.000 – έτσι για να δείτε και τα μηδενικά). Η Πειραιώς πήρε κάτι περισσότερα από 700 μύρια από αυτά τα 28 δις. Δηλαδή πήρε για να σωθεί 700 μύρια κρατικού χρήματος. Με αυτά που πήρε για να σωθεί θέλει τώρα να αγοράσει δυο τραπεζικά/χρηματοοικονομικά ιδρύματα; Μα, το έχουμε χάσει τελείως σε αυτή τη χώρα;;; Ούτε στην Ουγκάντα τέτοια….