Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΝΕΑ ΟΡΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ


Νέα όρια θα μπουν στην προεκλογική δαπάνη των υποψηφίων στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Τα όρια – υποτίθεται – θα αυξηθούν για να καλύψουν τις ανάγκες, όπως αυτές μεταβλήθηκαν μετά από την εφαρμογή του “Καλλικράτη”. Και όποιος τα ξεπερνά αυτά τα όρια θα χάνει ότι κέρδισε τη μέρα των εκλογών. Περισσότερα για τα ακριβή όρια (όπως αυτά καθοριστούν από το υπουργείο) θα σας έχω σύντομα. Το μόνο νέο που ασφαλώς μπορώ να πω είναι το γεγονός του ορισμού κάποιου προσώπου στο ρόλο του διαχειριστή του λογαριασμού/δαπανών των υποψηφίων, ενώ ΟΛΑ τα χρήματα θα πρέπει να διακινούνται μέσα από τραπεζικούς λογαριασμούς (λέμε τώρα….).

Το πρόβλημα πάντως είναι τεράστιο, αφού (όπως έχω γράψει σε παλαιότερες αναρτήσεις) πήραμε χαρτί και μολύβι και κάναμε έναν πρόχειρο υπολογισμό. Πόσα θέλει ο υποψήφιος (συνδυασμός=δήμαρχος) για να κάνει παιχνίδι, που λένε και στην καθομιλουμένη, με πλήρη συνδυασμό υποψηφίων; Όχι λιγότερα από 230-250.000 ευρώ.

Και επειδή τότε που το έγραψα κάποιοι το αμφισβήτησαν (προφανώς για δικούς τους λόγους), διατίθεμαι να τους αναλύσω που θα πάει το ποσό και σε τι τομείς θα κατανεμηθεί. Κατ΄ιδίαν όμως, όχι μέσα από το blog.
Πάντως αν κάποιος καταφέρει και εκλεγεί στο νέο Δήμο Αλεξάνδρειας με λιγότερα (συμπεριλαμβάνουμε μέσα ΤΑ ΠΑΝΤΑ) τότε εγώ δεσμεύομαι δημοσίως πως θα τον ψηφίζω μέχρι τα βαθιά μας γεράματα – ή για όσο αντέξουμε αμφότεροι τέλος πάντων!!!!!