Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Κ. ΚΑΡΕΛΗΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΩ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ.



Ενδιαφέρουσα η συνέντευξη που έδωσε σήμερα στο Ράδιο Αλεξάνδρεια 97,7 fm ο δήμαρχος Μελίκης (και πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ημαθίας) Κ. Καρέλης.

Μίλησε αρχικά για τα έργα που έκανε στο δήμο τον οποίο υπηρετεί και σχετίζονται με την καθημερινότητα των δημοτών του, όπως το αρδευτικό δίκτυο της περιοχής Μελίκης, το οποίο χαρακτήρισε και ως “δικό μας έργο”. Στις παρατηρήσεις των Ρ. Καραλιόπουλου και Τ. Καμπάνη (πως το έργο δεν λειτουργεί ομαλά), είπε πως το έργο δεν έχει παραληφθεί επίσημα από τις υπηρεσίες του, έχει κάποια κατασκευαστικά προβλήματα και πως μέχρι το τέλος του θέρους θα παραληφθεί.
Για την αποχέτευση – στα χωριά με πάνω από 2.000 κατοίκους – είπε πως τα πάντα είναι έτοιμα, η μελέτη είναι έτοιμη και πως ο νέος διευρυμένος Δήμος θα πρέπει απλά να εκτελέσει το έργο.
Ερωτώμενος για τα οικονομικά του δήμου Μελίκης και για την “προίκα’ που αυτός θα δώσει στο νέο δήμο είπε χαρακτηριστικά:


“Κανένα πρόβλημα!” Ανέφερε πως πήρε δάνειο για το αρδευτικό αλλά πως αυτό είναι ανταποδοτικό έργο ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ακόμη και το προσωπικό του νυν δήμου Μελίκης δεν είναι μεγάλο σε αριθμό.
Για τον “Καλλικράτη” ανέφερε (υπό την ιδιότητα του προέδρου της ΤΕΔΚ) πως είχαν ενημερωθεί ΟΛΟΙ οι βουλευτές για τη θέση του οργάνου για 5 Δήμους, με τους 3 να συμφωνούν με την πρόταση αυτή. “Με ξάφνιασε όμως αρνητικά η τοποθέτηση Χαλκίδη στη Βουλή για δήμο Αιγών με έδρα τη Μελίκη, ενώ εμείς παντού κινούμασταν για Δήμο Αιγών με έδρα τη Βεργίνα”, είπε χαρακτηριστικά. “Εμείς ποντάραμε στο βαρύ όνομα της Βεργίνας”.


Ο Π. ΓΚΥΡΙΝΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟΝ ΜΠ. ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ,
ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ.

Τέλος αναφερόμενος στα του νέου Δήμου, επανέλαβε (και επιβεβαίωσε – διαψεύδοντας κάποιους που διακινούσαν ότι εγκατέλειψε τις αρχικές του απόψεις) πως υποστηρίζει τον Φ. Δημητριάδη. “Σαφώς υποστηρίζω τον Φώτη Δημητριάδη” είπε. Ανέφερε όμως πως όταν το είπε αυτό, ο Δημητριάδης ήταν ο μόνος που είχε εκδηλώσει τότε ενδιαφέρον. Αλλά συνέχισε:Συνεχίζω να στηρίζω“.
Για τη νέα υποψηφιότητα που εκδηλώθηκε, αυτή του Παν. Γκυρίνη είπε ότι είναι μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας. Ερωτώμενος όμως για το αν μπορεί να αντιμετωπίσει πιθανή υποψηφιότητα Γκιόνογλου ήταν ξεκάθαρος: “Μπορεί να τον αντιμετωπίσει, όχι όμως με τις ίδιες δυνατότητες”, υπονοώντας τις δυνατότητες Δημητριάδη.
Τέλος ανέφερε πως μαζί με τους Στεργιόπουλο, Δημητριάδη, Γκαβαρδίνα και Κούγκα απέστειλαν έγγραφο στη ΝΔ με το οποίο υποστηρίζουν την υποψηφιότητα Δημητριάδη. “Αν αγνοηθεί αυτή μας η παρέμβαση ας αποδείξουν μετά το γιατί”. Και έκλεισε λέγοντας πως είναι τέτοια η φύση των εκλογών (ίσως επειδή είναι και η πρώτη φορά;) που τα κόμματα θα πρέπει να παίξουν σημαντικό ρόλο στις δημοτικές εκλογές που θα γίνουν με στο νέο Δήμο, λόγω “Καλλικράτη”. “Όχι στα αντάρτικα, ας μην τραυματίσουμε από την αρχή τα κόμματα” είπε αναφερόμενος όχι μόνο στο δικό του αλλά και στα άλλα κόμματα.