Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΗ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ;

Το σχόλιο που έλαβα ήταν αυτό:

Ρε Σίμο, έλεος πια! Κινδυνεύεις να γίνεις γραφικός! Είπαμε να αγαπάμε τον τόπο μας και να νοιαζόμαστε γι αυτόν, αλλά όχι κι έτσι ρε φίλε! Είπαμε ότι ο μικρός Δήμος Πλατέως είναι «αυτάρκης» αλλά ο Καλλικράτης άλλα προστάζει και τώρα πια… είναι αργά για δάκρυα Στέλλα. Και για να εκλαϊκεύσω εντελώς βάναυσα μερικά πράγματα. Τελικά είναι αδικημένο το Πλατύ ή οι δημότες της Αλεξάνδρειας που ξαφνικά ενώ δεν είχανε προβλήματα υποδομής: ύδρευση , αποχέτευση , ασφαλτοστρώσεις , ξαφνικά θα είναι πάλι ένα βήμα πίσω από άλλες οργανωμένες πόλεις προσπαθώντας από εδώ και πέρα να δημιουργηθούν αυτές οι υποδομές και στα Τοπικά Διαμερίσματα του Δήμου Πλατέως που κατά κοινή ομολογία υπολείπονται των Τ.Δ της Αλεξάνδρειας? Θλίβομαι πραγματικά να προσεγγίζω έτσι το θέμα αλλά με βγάζεις από τα ρούχα μου όταν ακόμα και για ένα τόσο σημαντικό αθλητικό γεγονός όπως το πρωτάθλημα πόλο που θα φιλοξενηθεί στο κολυμβητήριο του δικού μου και δικού σου πλέον Δήμου προσπαθείς να υποβαθμίσεις το γεγονός μιλώντας για μικρές ομάδες του κέντρου και για ομάδες «τρένα» Κινδυνεύοντας δε να μείνεις στο «σταθμό» σου συνιστώ να δεις τα πράγματα ρεαλιστικά χωρίς υπερβολές βάζοντας κι εσύ πλάτη να γιγαντώσουμε το Δήμο Αλεξάνδρειας που θα έχει λαμπρό του Τ.Δ το πολυαγαπημένο σου Πλατύ.

KaraMpelas

20:28

Και η απάντησή μου (για να ξέρουν – όσοι δεν το γνωρίζουν ακόμη – τι και ποιόν διαβάζουν):

δεν αμφιβάλλω πως είναι αργά για δάκρυα! Το έχουμε εμπεδώσει άπαντες αυτό, μας αρέσει ή δε μας αρέσει ο Καλλικράτης είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο (μεταξύ μας, ήταν εδώ και ένα χρόνο, αφού ήταν μια από τις σημαίες του ΠΑΣΟΚ πριν από τις εκλογές).

Δεν θα μπω στη λογική του ποιος είναι αδικημένος και ποιος όχι, θα πάει μακριά η βαλίτσα και είναι κρίμα να χάσουμε την ομορφιά του δάσους ξεκινώντας να εξετάσουμε ένα-ένα τα δένδρα. Πάντως αν το δούμε ανάποδα, σκέψου τι θα παραδώσουν οι μικροί δήμοι: ο Δημητριάδης είπε προχθές για λεφτά που περίσσεψαν, ο Καρέλης είπε πως δεν έχει δάνεια, αν βγει να πει και ο Στεργιόπουλος τίποτε παρόμοιο τότε επέτρεψε μου να κάνω μια σύγκριση με αυτά που θα συνεισφέρει το ταμείο του σημερινού Δήμου Αλεξάνδρειας στο κοινό ταμείο που θα δημιουργηθεί από 01/01/2011. Και πρόσεξε: το γράφω αυτό εγώ, κάποιος που είναι γνωστό πως ΔΕΝ ανήκω στον ίδιο χώρο με τους 3 προαναφερόμενους δημάρχους. Βλέπεις πουθενά να γράφω κάτι ψευδές ή παραπλανητικό; Μια αποτύπωση των όσων ακούμε όλοι τις τελευταίες 10 μέρες κάνω!

Στο θέμα της ανάρτησης: δε μιλάω τυχαία για «ομάδεςτρένα» στο ποδόσφαιρο των μικρών δήμων. Είναι γνωστά τα προβλήματα που είχε το ποδόσφαιρο της Αλεξάνδρειας, αφού η ομάδα «ξενιτεύτηκε» και πήγε να παίξει σε άλλα γήπεδα. Και η πορεία της ομάδας δεν είναι αυτή που ήταν κάποτε και που ίσως να της αξίζει, έχει κανείς αμφιβολία για αυτό; Και η «ξενιτιά» στοιχίζει, αφού δύσκολα ο άλλος θα πάει στον Πλάτανο ή στο Παλαιοχώρι να δει μπάλα. Παρά τις προσπάθειες όσων ασχολούνται και χώνουν τα λεφτά τους σε μια ομάδα, ο κόσμος είναι που κάνει τη διαφορά.

Οπότε είπα πως πρέπει να στηρίξουμε ομάδες “τρένα”, όπως ας πούμε την Αγκαθιά που τα τελευταία χρόνια θερίζει και επιμένει να έχει μια πολιτική που δεν την έχουν ούτε οι ομάδες της Α’ Εθνικής – π.χ. κοίτα σταθερότητα σε προπονητή ασχέτως αποτελεσμάτων. Το τρένο εκεί πήγαινε ρε αδερφέ, όχι στο τρένο που περνά από το χωριό μου!

Γιαυτό και γράφω: “…μια ευκαιρία να αντιληφθούμε πως αφού στα άλλα αθλήματα δεν καταφέρνουμε να πρωταγωνιστήσουμε και να κάνουμε αξιοπρεπείς εμφανίσεις, ίσως (με δεδομένο ότι υπάρχει ένα σύγχρονο κολυμβητήριο) θα πρέπει να εξετάσουν κάποιοι το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας τοπικής ομάδας που θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει στα αντίστοιχα πρωταθλήματα.”



Γιατί πρέπει να ανοίξουμε και άλλους “δρόμους” – και όχι μόνο στον αθλητισμό, γιατί πρέπει να δούμε και λιγάκι μπροστά. Γιατί πρέπει να αρχίσουμε να λειτουργούμε με γνώμονα το κοινό καλό και την ανάδειξη του τόπου μας και του νέου δήμου σε κάθε τομέα.



Βαρέθηκα πια με τη γκρίνια (την οποία πολλές φορές χρησιμοποιώ και εγώ, δεν το αρνούμαι!!). Πρέπει να κινηθούμε ο καθένας με ότι μπορεί και με τα μέσα που έχει για να πάψει ο τόπος μας να είναι “ο βάλτος”. Αρκετά “βαλτώσαμε” τόσα χρόνια, δε νομίζεις/νομίζετε; Η λίμνη των Γιαννιτσών αποξηράνθηκε πριν από 80 – 90 χρόνια. Πρέπει και εμείς να “αποξηράνουμε” ότι μας πάει πίσω, να ξεφύγουμε και να πάμε μπροστά, να δώσουμε μια ευκαιρία στα παιδιά μας να αισθανθούν περήφανα για τον τόπο τους (είτε αυτός είναι ο δήμος Πλατέος, είτε είναι αυτός της Αλεξάνδρειας, είτε της Μελίκης, είτε ο δήμος Αντιγονιδών = ο νέος δήμος Αλεξάνδρειας) και να μείνουν σε αυτόν τον τόπο.



Ο “Καλλικράτης” είναι μια ιδανική ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα για όλους. Και είναι μια ευκαιρία να κάνουμε κάτι όλοι μαζί. Αρκετά πια με τα οράματα, με τα “έργα πνοής”, με τα φαραωνικά σχέδια για τον τόπο, με τις κραυγές από τα προεκλογικά μπαλκόνια.

Η κατάσταση επιβάλλει να προσγειωθούμε και να δούμε τι έχουμε στη διάθεσή μας και να το εκμεταλλευτούμε στο έπακρο με σκοπό την ανάπτυξη (αρχαία της Βεργίνας, γεωθερμία, μια εύφορη πεδιάδα, τη θέση μας στο χάρτη και την εγγύτητά μας στη Θεσσαλονίκη κλπ κλπ κλπ).

Και δεν λέω πως θα έρθουν οι σωτήρες του τόπου και θα μας κάνουν παράδεισο σε μια 4ετία (όποιο όνομα και αν έχουν, είτε τους λένε Γκιόνογλου, είτε Δημητριάδη, είτε Γκυρίνη, είτε Δημάδη – η σειρά που τους αναφέρω είναι τυχαία). Σωτήρες του εαυτού μας, του τόπου μας και του μέλλοντός μας είμαστε εμείς οι ίδιοι, κανείς άλλος!

κάθε απάντηση/σχόλιο δεκτή!

Μία απάντηση στο “ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΗ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ;”

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.