Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ (ΛΑ.Ο.Σ.): Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΞΑΝΑΔΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΑΕΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

«Η αναγκαστική εγγραφή στον Ο.Α.Ε.Ε. των μικροεπαγγελματιών που ήταν ασφαλισμένοι στον Ο.Γ.Α. και είχαν την έδρα της δραστηριότητάς τους σε περιοχές κάτω των δύο χιλιάδων κατοίκων, είχε ως αποτέλεσμα την πλήρη αδυναμία των ανθρώπων αυτών να καταβάλλουν τις εισφορές τους», τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας κ. Αστέριος Ροντούλης, επαναφέροντας το θέμα της υποχρεωτικής ασφάλισης των μικροεπαγγελματιών στον ΟΑΕΕ.

Στη συνέχεια της ομιλίας του και αναφερόμενος σε αυτό το ζήτημα που αφορά χιλιάδες μικροεπαγγελματίες, ο κ. Ροντούλης, μεταξύ άλλων, είπε και τα εξής:
«Λαμβάνοντας την απόφαση αυτή το ΠΑ.ΣΟ.Κ. προξένησε διπλό κακό, διότι και ο Ο.Γ.Α. έχασε από τα ταμεία του εφόσον οι άνθρωποι αυτοί έφυγαν, αλλά και ο ΟΑΕΕ δεν εισπράττει νέα έσοδα, γιατί απλά αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να καταβάλλουν τις πολλαπλάσιες εισφορές τους.
Υφίσταται, όμως, και ένα άλλο ζήτημα. Υπάρχουν μικροεπαγγελματίες, αγρότες κατά βάση, οι οποίοι σε λίγα χρόνια θα έπρεπε να πάρουν σύνταξη. Οι άνθρωποι αυτοί, λοιπόν, τώρα που τους στέλνουν στον ΟΑΕΕ, δεν μπορούν να πληρώσουν τις πολλαπλάσιες εισφορές με αποτέλεσμα η συνταξιοδότησή τους να τίθεται σε αμφισβήτηση, γιατί μη καταβάλλοντας εισφορές στον ΟΑΕΕ, δεν ξέρουν τι θα γίνει με τη διαδοχική τους ασφάλιση. Πρέπει, λοιπόν, η Κυβέρνηση να ξαναδεί από την αρχή το ζήτημα των αγροτών που δραστηριοποιούνται μικροεπαγγελματικά στον αγροτικό χώρο, δίνοντας ζωή στα χωριά της χώρας συγκρατώντας τον πληθυσμό τους, διότι μέχρι τώρα οι νομοθετικές της πρωτοβουλίες δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα».

πηγή: αγρότυπος