Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ "ΜΕΤΩΠΟ" ΤΩΝ ΡΟΔΑΚΙΝΩΝ


Έντονη κινητικότητα παρατηρείται στους κόλπους των ροδακινοπαραγωγών σε Πέλλα, Ημαθία και Λάρισα, καθώς προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις από την επόμενη εβδομάδα, λόγω της «αδιάλλακτης», όπως λένε, «στάσης των βιομηχανιών και την επιμονή τους να αγοράζουν σε πολύ χαμηλές τιμές το προϊόν τους». Εντός της εβδομάδας, οι ομάδες παραγωγών των τριών νομών πρόκειται να συνεδριάσουν προκειμένου να αντιδράσουν μαζικά και ενωμένοι. Αν δεν πετύχουν αυτό που διεκδικούν, δηλώνουν διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε εκριζώσεις των δέντρων τους.

Οι ροδακινοπαραγωγοί εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσουν από τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, σε μπλοκάρισμα των εισόδων των βιομηχανιών και στους τρεις νομούς, έτσι ώστε να μην περνούν τα φορτηγά με το προϊόν, όπως επεσήμαναν μιλώντας σε δημοσιογράφους εκπρόσωποί τους.
«Στον αέρα είναι τα πάντα», υπογράμμισε ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής αγώνα στην Πέλλα, Τάσος Κυραλίδης, επισημαίνοντας πως όσοι πωλούν, εισπράττουν τιμή που δεν ξεπερνά τα 0,19 ευρώ/κιλό όταν οι παραγωγοί διεκδικούν 0,35 ευρώ/κιλό. Όπως διευκρίνισε ο κ. Κυραλίδης, από τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, οπότε πρόκειται να αρχίσει η συγκομιδή της ποικιλίας «Άνδρους», που θεωρείται η πιο «χρήσιμη» για τις βιομηχανίες, «εμείς θα αποκλείσουμε τις εισόδους στις βιομηχανίες. Ζημιωμένοι εμείς, ζημιωμένες και οι βιομηχανίες», τόνισε ο κ. Κυραλίδης, εκφράζοντας την αγανάκτηση όλων των ροδακινοπαραγωγών.

«Δεν έχουμε λεφτά για να βάλουμε φαΐ στο τραπέζι μας», διαμαρτύρεται από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης ομάδων παραγωγών Αγίου Παύλου Ημαθίας, Αντώνης Νεστορόπουλος, προειδοποιώντας τις βιομηχανίες πως «φέτος είναι η τελευταία χρόνια που μπορούν να δουλεύουν με άνεση καθώς οι περισσότεροι ροδακινοπαραγωγοί εμφανίζονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε εκριζώσεις».

ΠΗΓΗ: agroschannel.com