Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΠΥΡΗΝΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Πέμπτης 24 Ιουνίου η μαραθώνια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αντικείμενο την τιμή του συμπύρηνου ροδάκινου και τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΕΚΕ, των συνεταιριστικών βιομηχανιών, ομάδων παραγωγών και συνεταιρισμών, αγροτοσυνδικαλιστών, του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μιχάλη Καρχιμάκη καθώς και του Γενικού Γραμματέα Γιώργου Κανελλόπουλου. Στη σύσκεψη που κράτησε σχεδόν πέντε ώρες δεν βρέθηκε σημείο επαφής μεταξύ παραγωγών και επιχειρηματιών. Οι πρώτοι επανέλαβαν τη θέση τους για 35 λεπτά/κιλό για το συμπύρηνο που προορίζεται για κομπόστα και 18 λεπτά/το κιλό για χυμό.
Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας αντιπρότειναν για το συμπύρηνο κομπόστας μια αύξηση κοντά στα δύο λεπτά ή, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, «μια τιμή με πρώτο ψηφίο το 2». Παράλληλα, εξέφρασαν την πρόθεσή τους για μια καλύτερη τιμή σε περίπτωση που η αγορά κινηθεί στα θετικά επίπεδα που αναμένουν (λόγω και της ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου που φέτος ευνοεί τις ελληνικές εξαγωγές κομπόστας).
Καθώς καμία πλευρά δεν έδειξε διάθεση υποχώρησης, η συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς καμία συμφωνία με αποτέλεσμα να είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες η συγκομιδή του συμπύρηνου μέσα σε ένα κλίμα αβεβαιότητας και ασάφειας για τους παραγωγούς.

πηγή: Agronews