Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ

ΑΥΤΟΙ ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ;
ΜΑ ΑΥΤΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ “ΚΟΨΙΜΟ” 30 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!!

Διαβάζω σε ιστοσελίδες της αλλοδαπής πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (αυτοί που ήρθαν να μας σώσουν και μας βάζουν στο γύψο σταδιακά) έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποίησε τους ηγέτες του G20: χωρίς μια συμφωνία που θα είναι σε θέση να παράγει πολιτικές κατά της κρίσης τίθενται υπό αμφισβήτηση 30.000.000 θέσεις εργασίας και 4.000 δις (σωστά διαβάσατε!) αξία βιομηχανικής παραγωγής. Και όλα αυτά μέσα στα επόμενα 5 χρόνια. Τα στοιχεία αυτά συμπεριλαμβάνονται σε ένα έγγραφο το οποίο διανεμήθηκε από το ΔΝΤ στους συμμετέχοντες στη συνάντηση του G20 στο Τορόντο του Καναδά.
Πάντως δεν προβλέπεται και κάποια εξέλιξη στο θέμα, αφού οι μεν Αμερικάνοι θεωρούν πως το πρόβλημα θα λυθεί με την ενίσχυση της εσωτερικής αγοράς & ζήτησης ενώ οι Ευρωπαίοι δίνουν περισσότερη βαρύτητα στο θέμα της μείωσης του δημοσίου χρέους, ειδικά μετά το ελληνικό κραχ (έτσι το περιγράφει το άρθρο) και τις διαφαινόμενες δυσκολίες που θα βρει μπροστά της η ισπανική οικονομία.

…και μετά εμείς εδώ μιλάμε για έξοδο από την κρίση – επειδή λέει πήραμε μέτρα – μέσα σε 5 χρόνια. Ρε, σε 50 χρόνια και βλέπουμε!