Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΝΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ;

Δύσκολα τα πράγματα από τον Αύγουστο και μετά. Πολλά ακούγονται πάλι για εκλογές, τα οποία ακούγαμε και πριν από 2-3 μήνες, όταν ψάχναμε να βρούμε χρήματα για τη δόση του Μαΐου.

Πλέον παίζει για τα καλά το σενάριο της προσφυγής στις “εθνικές κάλπες” με πιθανότερη ημερομηνία την 7η Νοεμβρίου (ταυτόχρονα με τις δημοτικές εκλογές), αφού τα πράγματα είναι δυσκολότερα του αναμενόμενου στην οικονομία. Είναι γεγονός πως τα έσοδα δεν είναι αυτά που ανέμενε η Κυβέρνηση, πως ο πληθωρισμός αρχίζει και ξεφεύγει, πως η κατανάλωση έχει πέσει κάθετα και πως η λήψη νέων μέτρων – δεδομένης της συνεχούς πτώσης του ευρώ έναντι του δολαρίου – είναι στην ουσία άχρηστη, αφού το όποιο “κέρδος” θα υπήρχε εξανεμίζεται λόγω της πτώσης αυτής.
Εκλογές που φυσικά θα διεξαχθούν με φόντο αυτό που λέμε εδώ και καιρό, τις 3 μονοεδρικές στην Ημαθία και την 4η έδρα να περνάει σε περιφερειακό επίπεδο.

* να θυμάστε πως σε περίπτωση εκλογών με το σύστημα των μονεδρικών, οι 3 περιφέρειες που προβλέπονται για την Ημαθία συμπίπτουν με τους 3 “καλλικράτειους” Δήμους. Σημαντική παράμετρος αυτή!!!