Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ε, ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ….

Η είδηση (για να ησυχάσουμε ως λαός): προχθές βγήκε ο …. τεράστιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ραμπούι και δήλωσε σε περιοδικό της χώρας του πως η Ελλάδα δεν κινδυνεύει να χρεοκοπήσει. Σώπα ρε!!

Αλλά ποιος είναι ο λεγόμενος στις Βρυξέλλες “κος Τίποτε”;
Τι του είπε πριν από 4 μήνες, στις 24 Φεβρουαρίου – μεσούσης της κρίσης και της επίθεσης στην Ελλάδα – ένας Βρετανός Ευρωβουλευτής;
«Έχετε το χάρισμα ενός βρεγμένου κουρελιού και την εμφάνιση ενός χαμηλόβαθμου τραπεζικού υπαλλήλου».


Δείτε το βίντεο ΕΔΩ


Φασιστική επίθεση ή όχι, το θέμα είναι πως είπε αλήθειες. Δυστυχώς οι τύχες της Ευρώπης είναι στα χέρια ανθρώπων όπως αυτός, που ξεκίνησαν ένα νόμισμα από το τίποτε (θα μου πείτε υπήρχε το ECU σε …λογιστική μορφή!), αφήνοντας τον κάθε αγράμματο – και το κάθε λαμόγιο – να χαράσσει οικονομική πολιτική, ενώ ταυτόχρονα ήθελαν να καταστήσουν το νόμισμα αυτό ανταγωνιστή του δολαρίου. Φανταστείτε ένα μαγαζί με 5 συνεταίρους, οι οποίοι έχουν την εντύπωση πως θα το κρατήσουν για πολύ ενώ ο καθένας κάνει στο τμήμα που διευθύνει ότι του καπνίσει.

Γιατί μη μου πείτε πως την εποχή του Κόλ ή του Μιττεράν θα υπήρχε η περίπτωση να γίνουν τέτοια πράγματα. Γιατί είναι σημαντικό ο πολιτικός να έχει και μια επαφή με την κοινωνία, κάτι που οι προαναφερόμενοι είχαν (γιατί είχαν δει και το χάλι της Ευρώπης στον Πόλεμο και μετά, γιατί είχαν εμπειρίες αλλά και γιατί δεν ήταν “προϊόντα” των ευρωπαϊκών γραφειοκρατικών μηχανισμών που βλέπουν τα πάντα ως αριθμούς)