Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ "τα ήθη τα έθιμα και τη ζωή στο Ρουμλούκι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους"

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Εθν. Αντίστασης 42 – Αλεξάνδρεια

τηλ. κέντρο 2333350100

Αλεξάνδρεια 14 Ιουνίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 19 Ιουνίου 2010 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο της πόλης μας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα τα ήθη τα έθιμα και τη ζωή στο Ρουμλούκι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Θα ζωντανέψουν μπροστά μας οι συνήθειες , η καθημερινή ζωή , τα γλέντια , τα έθιμα και οι γιορτές μιας άλλης εποχής που έφυγε πια οριστικά. Αυτή η εποχή όμως ακόμη μας μαγεύει και με κάθε τρόπο και πολύ μεράκι προσπαθούμε να την γνωρίσουμε στους νέους και να την θυμίσουμε στους παλαιότερους.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 8.30 μμ και σε όλη τη διάρκειά οι ζουρνάδες και τα νταούλια του μοναδικού Θωμά Πάτμου θα συνοδεύουν τα δρώμενα.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι το Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλεξάνδρειας και οι πολιτιστικοί σύλλογοι: Αλεξάνδρειας «το Ρουμλούκι» , Λουτρού , Επισκοπής , Κεφαλοχωρίου , Κουλούρας , Ξεχασμένης , Μακροχωρίου και η ομάδα γυναικών του συλλόγου Ποντίων και φίλων Παλατιτσίων.

Πάνω από 200 χορευτές υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Τσιάρα Αχιλλέα θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό σ’ αυτή την παράσταση έτσι ώστε να μείνει για πολλά χρόνια χαραγμένη στη μνήμη αυτών που θα την παρακολουθήσουν.

Μεσσαλάς Ν. Παναγιώτης

Πρόεδρος Π.Π.Κ.Α