Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΔΥΣΚΟΛΑ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ, ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!


Τη στιγμή που όλοι γυρίζουν την πλάτη στην πολιτική (εκτός φυσικά από τα κομματόσκυλα, τα οποία έχουν κάθε …έννομο συμφέρον) αποφάσισε ο Φ. Κουβέλης να ιδρύσει νέο κόμμα, μαζί με τους άλλους 3 που έφυγαν από το ΣΥΡΙΖΑ πριν από λίγο καιρό.
Και το όνομα του νέου σχηματισμού; “Δημοκρατική Αριστερά”.

Δύσκολοι καιροί για πολιτικούς, ακόμη δυσκολότεροι για νέους σχηματισμούς οι οποίοι πρέπει να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα αλλά και να κόψουν κάθε δεσμό (πραγματικό ή όχι) με τους χώρους από τους οποίους προέρχονται. Και το δυσκολότερο είναι αυτό. Γιατί κανείς μα κανείς δεν μπορεί πλέον να μας πείσει πως προέρχεται από παρθενογένεση….

Όσο για τα ήδη υπάρχοντα κόμματα, τα οποία μιλάνε για ανανέωση και “γυρίσματα” σελίδων δύσκολα να πείσουν επίσης, αφού ακόμη και τα νέα τους και άφθαρτα στελέχη δεν είναι τίποτε άλλο από πρόσωπα τα οποία “ανδρώθηκαν” πολιτικά μέσα στα κομματικά θερμοκήπια. Οπότε, και τριαντάρης να είναι ο άλλος, δεν πείθει ότι πρεσβεύει κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα ήδη δοκιμασμένα. Γιατί; Μα γιατί για να πας μπροστά στα πλαίσια των υπαρχόντων κομμάτων οφείλεις να έχεις μέντορες και προστάτες που ανήκουν στην παλιά φρουρά, οι οποίοι όμως είναι απαξιωμένοι πλήρως στη συνείδηση του λαού. Χαρακτηριστικό της στάσης του κόσμου σήμερα είναι το γεγονός ότι στα αστάθμιστα δεδομένα έρευνας της εταιρίας VPRC η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το ιλιγγιώδες 58,9%!