Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΤΗΛΕΪΑΤΡΙΚΗΣ – ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΔΡΑΣΕΩΝ «ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΕΟΣ
Δωρεάν Ιατρικές Εξετάσεις σε Δημότες με Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής
(από 2 μέχρι 15 Ιουλίου 2010)
Ο δήμος Πλατέος, με στόχο την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των δημοτών, συνεχίζει την υλοποίηση του Προγράμματος Τηλεϊατρικής, σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ, στο οποίο συμμετέχει ως μέλος από το 2007. Στο πλαίσιο του Προγράμματος Τηλεϊατρικής, ο δήμος Πλατέος διοργανώνει δεκαήμερο δράσεων πρόληψης στην υγεία, στο διάστημα 2 έως 15 Ιουλίου 2010, και καλεί τους δημότες/κατοίκους όλων των τοπικών διαμερισμάτων του δήμου να συμμετάσχουν σε εξετάσεις προληπτικής ιατρικής, που θα γίνουν εντελώς δωρεάν.
Το δεκαήμερο πρόγραμμα των προληπτικών εξετάσεων θα πραγματοποιηθεί, από ώρες 08.00 έως 14.00, ως εξής:


    • Την Παρασκευή 2 Ιουλίου στα Τρίκαλα (αίθουσα Κ.Α.Π.Η.)
    • Την Δευτέρα 5 Ιουλίου στην Κυδωνιά (αίθουσα Ιατρείου)
    • Την Τρίτη 6 Ιουλίου στον Πλάτανο (αίθουσα Ιατρείου στο δημοτικό κατάστημα)
    • Την Τετάρτη 7 Ιουλίου στο Λιανοβέργι (αίθουσα Ιατρείου στο δημοτικό κατάστημα)
    • Την Πέμπτη 8 Ιουλίου στον Άραχο (αίθουσα Ιατρείου στο δημοτικό κατάστημα)
    • Την Παρασκευή 9 Ιουλίου στο Πλατύ (αίθουσα Κ.Α.Π.Η.)
    • Την Δευτέρα 12 Ιουλίου στην Πρασινάδα (αίθουσα Ιατρείου στο δημοτικό κατάστημα)
    • Την Τρίτη 13 Ιουλίου στο Κλειδί (αίθουσα Κ.Α.Π.Η.)
    • Την Τετάρτη 14 Ιουλίου στο Παλαιοχώρι (αίθουσα Κ.Α.Π.Η.), και
    • Την Πέμπτη 15 Ιουλίου στην Κορυφή (αίθουσα Κ.Α.Π.Η.).
Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής απευθύνεται ιδιαίτερα σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις και σε άτομα που θεωρούνται «υψηλού κινδύνου» (άνδρες ηλικίας 40-60 ετών, παχύσαρκους, νέους που αθλούνται ή πρόκειται να αθληθούν, κλπ.) και στοχεύει στην έγκαιρη διάγνωση ασθενειών. Με τις ειδικές συσκευές καταγραφής βιολογικών σημάτων, όπως ηλεκτροκαρδιογράφο, σπιρόμετρο, οξύμετρο, γλυκοζόμετρο και πιεσόμετρο που έχει εφοδιαστεί ο δήμος Πλατέος, θα γίνονται, από τη νοσηλεύτρια του δήμου και υπό την επιμέλεια του ιατρού του Περιφερειακού Ιατρείου Κορυφής κ. Φώτη Μαζιώτη, εξετάσεις ηλεκτροκαρδιογραφήματος, ελέγχου αναπνευστικής λειτουργίας για την πιθανότητα άσθματος, παρακολούθησης των επιπέδων γλυκόζης, χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων, μέτρησης του επιπέδου οξυγόνου και παρακολούθηση αρτηριακής πίεσης. Τα αποτελέσματα όλων των μετρήσεων-καταγραφών, με ευθύνη του ιατρού και της νοσηλεύτριας, θα μεταδίδονται με απόλυτη ασφάλεια και εχεμύθεια στο Ιατρικό Αθηνών, όπου στη συνέχεια εξειδικευμένοι ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων του Ιατρικού Αθηνών, θα αποστέλλουν, εξατομικευμένα και με διασφάλιση του ιατρικού απορρήτου, γνωματεύσεις και ιατρικές συμβουλές σε κάθε εξεταζόμενο.
Τον συντονισμό για την υλοποίηση της δράσης από πλευράς δήμου έχει ο αρμόδιος σε θέματα υγείας και κοινωνικής πολιτικής αντιδήμαρχος κ. Σάββας Ανδρονίδης. Με το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής έχουν εξεταστεί το 2009 περισσότερα από 450 άτομα, δημότες και κάτοικοι του δήμου Πλατέος. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να εξεταστεί, μέχρι και τα τέλη του 2010, τουλάχιστον το 10% του συνολικού πληθυσμού του δήμου Πλατέος.
Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής εφαρμόζεται σήμερα σε 20 δήμους της χώρας, με την οργάνωση και υποστήριξη του ομίλου της Vodafone, σε συνεργασία με το Ιατρικό Αθηνών, την εταιρεία Vidavo και το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο δήμο Πλατέος (τηλ. 2333 350 315), στο Περιφερειακό Ιατρείο Κορυφής (τηλ. 2333 041 201) και στο Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ (τηλ. 210 80 67 888).