Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ



…και μην ξεχνάτε! Σήμερα υπάρχει και η αιμοδοσία από τις 9 το πρωί μέχρι και τη 1 το μεσημέρι, στο Κέντρο Υγείας της Αλεξάνδρειας.

2 απαντησεις στο “ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ”

Συμφωνώ σε γενικές γραμμές! Οι Δήμοι γνωστοποιούν το θέμα αρκετές ημέρες πριν από την αιμοδοσία (ειδικά για αυτή αλλά και την τελευταία στο Πλατύ, το θέμα ήταν γνωστό, είτε με πανώ είτε με ανακοινώσεις σε εφημερίδες).

Αλλού όμως είναι το πρόβλημα: η μικρή συμμετοχή οφείλεται στην αμορφωσιά μας, στο ότι κανείς δεν κάθησε να μας εξηγήσει – ήδη από τα σχολεία – τι διάολο είναι η αιμοδοσία, τι “κοστίζει” στον οργανισμό μας, ποια είναι τα υπερ και τι κίνδυνο μπορεί να δημιουργήσει (δεν προκαλεί κανένα κίνδυνο, δεν έπαθα τίποτε τόσα χρόνια που δίνω αίμα).
Εκεί είναι το πρόβλημα πιστεύω. Και θα επαναλάβω και την πρόταση που κάποιοι την είχαν βρει ανεδαφική και μη εφαρμόσιμη: το αίμα είναι απαραίτητο και το δίνει μόνο ο ένας στον άλλο, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ! Άρα δεν μπορεί να …αγοραστεί απ’ευθείας. Ας “αγοραστεί” έμμεσα, με μια σειρά από κίνητρα που θα κάνουν ακόμη και αυτούς που διστάζουν να πάνε την επόμενη φορά να δώσουν αίμα. Γιατί αυτοί που είναι να πάνε, θα πάνε ούτως ή άλλως…

ΠΑΝΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΖΩΉ.
ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΆ, ΟΜΩΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΆΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΙΣ ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ ΛΙΓΟ ΔΟΥΛΕΙΆ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΙ ΟΠΟΊΟΙ ΤΟ ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ.
θΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΕΣΚΥΒΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΩ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΕΝΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
ΡΩΤΗΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΠΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ Σ’ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ.
ΑΝ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΎΣ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΏΣΕΤΕ ΌΤΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΆΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΎΝ… ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ.
ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΑΝ ΑΓΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΊΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΆ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΑΓΓΑΡΙΑ.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.