Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΑΛΗΘΕΙΑ, ΞΕΡΑΤΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΨΗΦΙΖΑΤΕ;


ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΨΗΦΙΣΑΝ;
ΥΠΑΡΧΕΙ Ή ΟΧΙ ΚΑΙ “ΠΡΟΒΛΕΨΗ” ΓΙΑ ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ
ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ (από το 2020), ΣΥΜΦΩΝΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΘΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ
ΠΡΟΣΔΟΚΙΜΟ ΖΩΗΣ;


Γιατί ακόμη τους πληρώνουμε ως λαός; Αφού με δηλώσεις τους έμμεσα παραδέχονται ότι η “τρόικα” κάνει ότι θέλει στη χώρα! Αφού έμμεσα η πορεία μας είναι προδιαγεγραμμένη, οι αποφάσεις είναι προαποφασισμένες και καταγεγραμμένες σε νόμο του προηγουμένου Μαΐου!!!

Άκουγα τον λαλίστατο Λοβέρδο (ο οποίος πήρε σβάρνα τον τελευταίο μήνα κανάλια και ραδιόφωνα) σήμερα το μεσημέρι στον Flash 96 να μιλά και να προσπαθεί να δικαιολογηθεί για την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στις αλλαγές στο εργασιακό και στο ασφαλιστικό με …Προεδρικό Διάταγμα! Και ποια ήταν η δικαιολογία; Το Μνημόνιο Συνεργασίας που κυρώθηκε από τη Βουλή (η συμφωνία δηλαδή με τους “δανειστές” μας) συμπεριλαμβάνει τις ρυθμίσεις, άρα στην ουσία έχει κυρωθεί ΚΑΙ με νόμο η αλλαγή σε ασφαλιστικό και εργατική νομοθεσία.

Οπότε οφείλουμε να ρωτήσουμε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από την Ημαθία, οι οποίοι ψήφισαν το νόμο 3844/2010 που επικύρωνε το μνημόνιο συνεργασίας: ήξεραν τι ψήφιζαν όταν το έπραξαν προ διμήνου; Διάβασαν το κείμενο του νόμου; Αποφάσισαν να υπερψηφίσουν με γνώμονα την παραμονή τους στην κοινοβουλευτική ομάδα ή θεώρησαν το μνημόνιο ως τη μόνη διέξοδο για τους ψηφοφόρους τους, που τους ψήφισαν τον Οκτώβριο για να μην βουλιάξουμε;
Θυμηθείτε πως οι μόνοι που αρνήθηκαν να ψηφίσουν το νόμο εκείνο ήταν οι Σ. Σακοράφα, Γ. Δημαράς και Β. Οικονόμου.

Γιατί είμαστε ακόμη στην αρχή της κατηφόρας, η οποία θα στηριχθεί στο μνημόνιο (το οποίο περιλαμβάνει από αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες μέχρι εισαγωγή “πράσινου φόρου” για χρέωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα)….

Είναι η πρώτη φορά που θα συμφωνήσω με την Αλέκα:”…είναι αδίστακτοι, οδεύουμε σε έναν εργασιακό μεσαίωνα στον 21ο αιώνα.” είπε η Παπαρήγα. Δεν ξέρω που αναφέρονταν – και δεν με ενδιαφέρει και πολύ – όταν μιλούσε για “αδίστακτους” (άραγε στην κυβέρνηση ή στους “δανειστές” αναφέρονταν), πάντως σε μεσαιωνικές καταστάσεις επιστρέφουμε ολοταχώς….

Και μια σημείωση: το συνταξιοδοτικό ΔΕΝ τελειώνει εδώ! Υπάρχει δέσμευση – ας είναι καλά το μνημόνιο – σύμφωνα με την οποία θα γίνει εισαγωγή ενός αυτόματου μηχανισμού προσαρμογής όπου, κάθε τρία χρόνια αρχίζοντας το 2020, θα αυξάνει τις (ελάχιστες και νομοθετημένες) ηλικίες συνταξιοδότησης ανάλογα με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής κατά τη συνταξιοδότηση.