Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΤΑ "ΚΑΛΑ" – ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ


Πολλές φορές έχω κάνει εκτενείς συζητήσεις με φίλους που είναι επαγγελματίες δημοσιογράφοι για το θέμα της πνευματικής ιδιοκτησίας και της αναφοράς της πηγής κάποιας είδησης που αναπαράγεται. Και όλοι μας, αυτοί (οι δημοσιογράφοι) και εμείς (οι blogger – αναγνώστες δημοσιογραφικών εντύπων και
ηλεκτρονικών μέσων) καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως η αναφορά της πηγής είναι απαραίτητη, γιατί κάποιος κατανάλωσε φαιά ουσία, πόρους και χρόνο για να δημιουργήσει κάτι.
Για δείτε λοιπόν μέρος ενός mail που πήρα από το πολύ καλό blog με την επωνυμία adena το οποίο επισημαίνει μια τεράαααστια αδικία που γίνεται στα δικά μας (στα ελληνικά εννοώ) ΜΜΕ από τα ξένα ανυπόληπτα, που δε σέβονται τέλος πάντως τίποτε ρε αδερφέ! Μα τίποτε!

Αίσχος. Ξένη ιστοσελίδα κλέβει θέματα και φωτογραφίες από Ελληνική Κυριακάτικη Εφημερίδα!

Απίστευτο το θράσος γνωστού Εγγλέζικου Portal, να αντιγράψει χωρίς (άδεια) να αναφερθεί στην πηγή αποκλειστικού φωτορεπορτάζ Ελληνικής “έγκυρης” εφημερίδας, την περασμένη Κυριακή(May 2). Για να παραπλανήσουν δε τους αναγνώστες τους, έβαλαν προγενέστερη ημερομηνία (27 Απριλίου) καθώς και ένα ψεύτικο όνομα του δήθεν φωτογράφου (Alex Wood SWNS.COM) κλικ φωτό . Φυσικά, είναι γνωστό ότι η Ελληνική εφημερίδα (είναι κουβαρδού) διαθέτει δημοσιογράφους και φωτογράφους και στις 5 ηπείρους, απ όπου και προέρχονται τα αποκλειστικά της θέματα. Δυστυχώς , δεν είναι η μοναδική φορά που συμβαίνει αυτό.