Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΣΤΑ ΑΚΡΑ …του προγράμματος της ΝΕΤ


Ωραία, πολύ ωραία εκπομπή η χθεσινοβραδυνή της Βίκυς Φλέσσα (με τον τίτλο “Στα άκρα”). Αν και είχε ένα μείον: άρχισε – από ότι είδα στο πρόγραμμα – μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα! Εγώ την πέτυχα προς το τέλος της, δυστυχώς.
Από τις πολύ καλές εκπομπές που υπάρχουν στην ελληνική τηλεόραση, που δυστυχώς θάβεται στα …μαύρα μεσάνυχτα. Η απαστράπτουσα χθες Φλέσσα (και με το δίκιο της, αφού φιλοξενούσε έναν καθηγητή της) είχε καλεσμένο τον Μπαμπινιώτη ο οποίος έδωσε ρεσιτάλ, μιλώντας για την ελληνική γλώσσα και την ετυμολογία πολλών λέξεων.

Από τις λέξεις που “παρουσίασε” ο Μπαμπινιώτης ήταν 2 αυτές που θα μας απασχολήσουν το επόμενο διάστημα λόγω των επερχόμενων εκλογών. Η λέξη αμετροέπεια (αμέτρο+έπος=λόγος) που προσδιορίζει το λόγο που στερείται μέτρου και η λέξη συνέπεια (συν+έπομαι) που ορίζει στη νέα ελληνική γλώσσα την λογική ακολουθία κάποιου πράγματος/πράξης/λόγου.

Γιατί να μου το θυμηθείτε, θα ακούσουμε πολλά αμετροεπή πράγματα από τούδε και στο εξής και επειδή ακριβώς θα είναι τέτοια (αμετροεπή), η συνέπεια στην τήρησή τους θα είναι δύσκολη έως ακατόρθωτη.

σημ: πότε τα κανάλια μας θα αντιληφθούν πως ο κόσμος βαρέθηκε να βλέπει τη Μανωλίδου, τους πολιτικούς μας να τσακώνονται και να λαμβάνει κάθε είδους ανούσια μηνύματα από μια τηλεόραση που ολισθαίνει καθημερινά; πότε θα μεταδίδουν τέτοιες εκπομπές (που έχουν να δώσουν κάτι) σε ώρες που όλοι, και όχι μόνο οι ξενύχτηδες ή οι κατά τύχη τηλεθεατές, θα μπορούν να τις παρακολουθήσουν; εεεε;