Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΘΗΤΕΙΕΣ

Και μέσα στο χαμό των μέτρων κρατήστε αυτό που είπε ο Παπανδρέου: “δεν με ενδιαφέρουν οι θητείες“. Θυμάστε τι έγραφα ΕΔΩ;


Πράγματι δεν τον ενδιαφέρουν οι θητείες, αφού με τέτοια μέτρα και με το σύνολο του πολιτικού κόσμου απέναντί του να το παίζει δίπορτο και να σφυρίζει κλέφτικα (λες και δεν ξέρει κανένα από τα κόμματα της Βουλής πόσοι, ποιοι, πότε και πόσα άρπαξαν), είναι δύσκολο να παραμείνει για πολύ η κοινωνική και εργασιακή ειρήνη ως έχει.

Πρέπει να είσαι αδαής ή βλαμμένος να τα βάλεις με έναν ολόκληρο λαό, γνωρίζοντας πως με τα μέτρα που πήρες (και που θα εξακολουθήσεις να παίρνεις) θα ξεσηκωθούν και οι πέτρες! Και ο Παπανδρέου είναι πανέξυπνος, σε αυτά έμοιασε του μπαμπά του, ότι και να έλεγαν πολλοί προ μηνών περί “Γιωργάκη”!! Δεν είναι διατεθειμένος να επωμισθεί όλο το πολιτικό κόστος ο ίδιος προσωπικά.
Γιαυτό άλλωστε είπε του Ραγκούση να εξετάσει 2 ενδεχόμενα, αυτό της μείωσης των εδρών στο Κοινοβούλιο αλλά και αυτό της υιοθέτησης του παραλλαγμένου γερμανικού μοντέλου εκλογής (αυτού με τις μονοεδρικές). Και τότε να δούμε ποιός θα κουνηθεί από το σύνολο των βουλευτών, όλων των κομμάτων!!
Θα το πάει για εκλογές όταν ζορίσουν τα πράγματα, για να αναλάβει ο καθένας το μερίδιο της πολιτικής ευθύνης που του αναλογεί (για ποινική ευθύνη δε μιλάμε ακόμη, είναι νωρίς).