Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΟΙ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ

Εσωκομματικές εκλογές στις 30 Μαΐου στη ΝΔ και φυσικά στο γεγονός συμμετείχε και η Δ.Ο. Πλατέος (μια από τις 980 στις οποίες έγιναν εκλογές).


Στο Δήμο η ψηφοφορία διεξήχθη στα γραφεία της Οργάνωσης, που βρίσκονται στον “πεζόδρομο” του Πλατέος. Υποψήφιος για την προεδρία (ο μοναδικός, αφού κανείς δεν είχε εκφράσει εμπρόθεσμα την πρόθεσή του για τη θέση) ήταν ο Μ. Κιρτικίδης, ο οποίος εκλέχθηκε με συντριπτική πλειοψηφία. Για αυτό θα τα πούμε αργότερα.
Από τους υποψηφίους για μέλη έλαβαν:
Ακριβόπουλος Κων/νος 29 ψήφους
Γεωργάκης Ανδρέας 18

Γεωργιάδης Χρήστος 40
Διονυσίδης Ιωάννης 07
Καραλάζος Γεώργιος 55
Μητράκος Δημήτριος 62
Παπανικιλούδης Νικόλαος 19
Περμανθούλης Εμμανουήλ 39
Τσογμελίδης Ελευθέριος 52

Στην εκλογή για Πρόεδρο της ΝΟΔΕ έλαβαν ο Σ. Ακριτίδης 28 ψήφους και ο Γ. Μιχαλιάς 95 ψήφους.

Στο δια ταύτα τώρα: μιλάμε για μια τοπική / δημοτική που είναι μια από τις πιο δραστήριες στο νομό, χάρη στις προσπάθειες αυτών που τη στηρίζουν, κυρίως οικονομικά. Και αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουν οι φίλοι και τα μέλη της ΝΔ. Επειδή, κακά τα ψέμματα, το …σπορ της διατήρησης μιας Τ.Ο. κοστίζει και κάποιος πρέπει να βάζει βαθειά το χέρι στην τσέπη. Γιατί όπως λέει και ο λαός, “ο λόγος σου με χόρτασε ….”, οπότε είναι εύκολο να κριθούν όποιοι τα χώνουν χοντρά για να κρατηθούν ζωντανά κάποια πράγματα (από ομάδες ποδοσφαίρου μέχρι τοπικές οργανώσεις κομμάτων).

Πέρα από αυτό όμως, με τις εκλογές αυτές επιβεβαιώθηκε ένα χάσμα (κυρίως στο θέμα στήριξης προέδρων ΝΟΔΕ ή βουλευτών) που υπάρχει εντός της οργάνωσης. Είναι γνωστή – από τις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου – μια ιδιότυπη “μάχη” μεταξύ στελεχών που υποστηρίζουν διαφορετικούς βουλευτές (και κατά συνέπεια και τις επιλογές τους, είτε σε πρόσωπα είτε σε επιλογές πολιτικής φύσης). Ήδη από τον Οκτώβριο οι αφίσες των τότε υποψηφίων βουλευτών (βασικά των Λ. Τσαβδαρίδη και Μ. Χαλκίδη) ανεβοκατέβαιναν με ταχύτητα στη τζαμαρία της Δ.Ο. της ΝΔ Πλατέος(1). Είχα αναφερθεί σε αυτό.

Το χάσμα είναι μεγάλο και ίσως να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο αν η ΝΔ επιλέξει να προσφύγει στην τοπική κοινωνία ώστε να αναδείξει τον άνθρωπο που θα πάρει το χρίσμα για τις δημοτικές εκλογές (ήδη έχουμε 2 υποψηφίους για το χρίσμα, που τυγχάνει να είναι από το Πλατύ). Tο θεμιτό είναι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση έγκαιρα και οριστικά. Πάντως, η ενημέρωση του κόσμου που υπήρξε για τη συγκεκριμένη εκλογή ΔΕΝ ήταν και η καλύτερη και αυτό το παραδέχονται άπαντες. Σε τοπικό επίπεδο κυκλοφορούν 2 εκδοχές: η πρώτη που θέλει μικροκομματικά παιχνίδια (και “απόκρυψη” των εκλογών με οφέλη για συγκεκριμένο υποψήφιο – τώρα πόσο μπορείς να αποκρύψεις κάτι για το οποίο μιλάει όλη η Ελλάδα είναι άλλο θέμα!) ενώ η δεύτερη θέλει το πρόβλημα να προκαλείται λόγω της καθυστερημένης αποστολής και παράδοσης κάποιων επιστολών που έστειλαν τα κεντρικά της ΝΔ στα μέλη του κόμματος. Θα δείξει τι αληθεύει, αφού αν ισχύει το δεύτερο το πρόβλημα θα πρέπει να εμφανιστεί σε μέρη της χώρας που έχουν ίδιο πρόβλημα με εμάς ως προς τη λειτουργία των ΕΛΤΑ. Και τότε όσοι διακινούν φήμες για “στησίματα” και αποκρύψεις θα πρέπει να απολογηθούν δημοσίως. Αν απ΄την άλλη ισχύει το πρώτο, όσοι πηγαίνουν να ψηφίσουν θα πρέπει την επόμενη φορά να μην ξαναπατήσουν να ψηφίσουν σε εκλογές των κομμάτων τους ή να βάζουν τυρόπιτες μέσα στους φακέλους και να τελειώνουν με την κοροϊδία!

Τέλος προβληματισμό προκάλεσε – σε αυτούς που βλέπουν το δάσος και όχι το δένδρο – η εξαιρετικά μικρή συμμετοχή του κόσμου στην εκλογική αναμέτρηση σε πανελλαδικό επίπεδο. Γιατί ο κόσμος αρχίζει να παραμερίζει τα κόμματα (το ότι τα ξεπερνά σε ιδέες και ετοιμότητα είναι γεγονός εδώ και χρόνια). Όμως ακόμη και αυτοί που ασχολούνται ενεργά ακόμη και σήμερα με τα κόμματα έχουν πλέον αντιληφθεί τα παιχνίδια που παίζονται (και κυρίως το “στήσιμο” υποψηφίων με σκοπό τον ολοκληρωτικό έλεγχο των καταστάσεων) και όποτε γίνεται προσφυγή στις κάλπες στέλνουν τα μηνύματά τους. Το θέμα είναι κατά πόσο μπορούν οι παραλήπτες των μηνυμάτων αυτών να αντιληφθούν ότι ο έλεγχος είναι πλέον πρακτικά αδύνατος – το δείχνουν άλλωστε και τα αποτελέσματα – καθώς επίσης και το γεγονός πως ο κόσμος μπορεί να στείλει σπίτι τους αυτούς που κάνουν ασκήσεις επί χάρτου και σχεδιασμούς. Αρκεί μια στιγμή μέσα στο παραβάν και ένας μικρός φάκελος….

(1) για το συγκεκριμένο περιστατικό μου αναφέρθηκε (μετά από την ανάρτηση αυτή) πως όντως έγινε κάτι τέτοιο αλλά με συγκεκριμένο σκοπό: επειδή δεν υπήρχαν αφίσες όλων των υποψηφίων βουλευτών για να αναρτηθούν όλες μαζί, κάθε φορά που “ανέβαινε” μια αφίσα την κατέβαζαν μέχρι να παραληφθούν οι αφίσες όλων. Δεν ξέρω αν στέκει λογικά αυτό, προσωπικά εξακολουθώ να πιστεύω πως ότι έγινε τότε ήταν στα πλαίσια μια ιδιότυπης “αντιπαλότητας” μεταξύ ανθρώπων που ανήκουν στον ίδιο χώρο αλλά υποστηρίζουν διαφορετικά πρόσωπα. Όμως δεν έχω λόγο να μην το αναφέρω, για να “ακουστούν” όλες οι απόψεις.