Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΚΡΙΣΗ ΕΥΡΩ: ΠΛΕΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΨΩΡΙΑΡΗΣ ΧΩΡΙΑ

Ναι! Ακριβώς όπως το γράφω στον τίτλο. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο …ΨΩΡΙΑΡΗΣ ΧΩΡΙΑ!

Αφού μας φόρτωσαν το ΔΝΤ και τους όρους του, χθές και επειδή κινδύνευαν και οι ίδιοι, έστησαν μηχανισμό στήριξης μέσα σε 11 ώρες, ημέρα Κυριακή. Για εμάς το …παίδευαν το θέμα μέρες επί ημερών.
+700 δις άμεσα διαθέσιμα σε όποιον τα χρειαστεί. Με τη συμμετοχή μέν του ΔΝΤ, αλλά με όρους που θυμίζουν παρθεναγωγείο μπροστά σε αυτά που θα ισχύσουν στην Ελλάδα. Όσο για τη συμμετοχή της ΕΚΤ, αυτή πλέον αποφάσισε να παίξει το ρόλο που κανονικά θα έπρεπε να έχει, αγοράζοντας-στηρίζοντας με ομόλογα το νόμισμα.

Η ειδοποιός διαφορά; Ο μηχανισμός αυτός – όπως είπε η Elena Salgado Méndez, η Ισπανίδα υπουργός των οικονομικών – βασίστηκε στο Άρθρο 122 της Συνθήκης της Λισαβώνας, περί αλληλυεγγύης. Εξάλλου, οι χώρες που κινδυνεύουν περισσότερο (όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία) δεσμεύτηκαν να λάβουν μέτρα, ΔΕΝ υποχρώθηκαν!

Ρε δεν τους παρατάμε, και αυτούς, και το ευρώ τους, και τα ΔΝΤ και το τραπεζοκεντρικό συστηματάκι τους να πάμε να χρεωκοπήσουμε για να τελειώνουμε, επανδιαπραγματευόμενοι τα δάνεια μας αλλά και την ανεξαρτησία μας ταυτόχρονα;