Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΑ ΑΝΘΕΜΙΑ ΜΕ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ


Σε κατάληψη του Δημαρχείου προχώρησαν νέοι, κάτοικοι των Δήμων Ανθεμίων και Ειρηνούπολης, που είναι αντίθετοι στη συνένωση – τελικά – των δήμων τους με τη Νάουσα.

Και είναι κατανοητή η αντίδρασή τους αυτή, ειδικά από αυτό το blog το οποίο ήταν εξ’αρχής αντίθετο με το …πράγμα αυτό που το παρουσιάζουν ως την “νέα αρχιτεκτονική” – ενώ στην πραγματικότητα είναι η καταδικαστική απόφαση για πολλές τοπικές κοινωνίες. Προχειροδουλειά και πασαλείμματα.


Όμως, από τη στιγμή που το πράγμα έφτασε εδώ που έφτασε και πάει για ψήφιση, θα πρέπει να κάνουμε την ανάγκη φιλότιμο και να δεχτούμε μια απόφαση που είναι (εξ’ ορισμού) για τα μπάζα. Αλλά έτσι όπως ‘γίναν τα πράγματα είναι πλέον άδικο να δημιουργούνται δήμοι-θηρία και δήμοι που στο τέλος δεν θα έχουν την παραμικρή ελπίδα ανάπτυξης. Δυστυχώς, και αυτό το γράφει κάποιος ο οποίος μέχρι τη μέρα κατάθεσης του “παλαβού” αυτού νομοσχεδίου είχε ένα μπανεράκι που έγραφε “όχι στη συνένωση” στα δεξιά της σελίδας.
Οπότε πρέπει να κοιτάξουν τώρα οι νέοι αυτοί (που δικαίως διαμαρτύρονται), όταν ενταχθούν στη Νάουσα να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για τα χωριά τους.

Δυστυχώς το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον σε μια χώρα στην οποία η γνώμη της κοινωνίας θεωρείται έγκυρη μόνο μια φορά κάθε τετραετία!! Ενώ οι φοβούμενοι την ξεκάθαρη σκέψη του λαού δεν καταφεύγουν ποτέ σε σοβαρά & επίσημα δημοψηφίσματα (θυμηθείτε την είσοδό μας στην τότε ΕΟΚ, την επικύρωση των συνθηκών του Μάαστριχτ / Άμστερνταμ / Νίκαιας, την είσοδό μας στην Νομισματική Ενοποιήση κλπ κλπ) για ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ θέματα.
Αφού λοιπόν η πλειοψηφία έχαψε το παραμύθι περί “ισχυρών και μεγάλων δήμων”, ας κοιτάξουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε στα πλαίσια αυτών των “ισχυρών και μεγάλων” δήμων…..

όποιος θέλει να αναπτύξει τα …”καλά” των μεγάλων δήμων, εδώ είμαστε! Αλλά να ξέρει οτι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα αλλά και οι εναλλακτικές λύσεις είναι συντριπτικά υπέρ των μικρών και ευέλικτων σχημάτων! Γιατί το μόνο θετικό του Καλλικράτη – όπως εν ολίγοις παραδέχθηκε ο Γ. Ραγκούσης – είναι το 1,2 δις ευρώ που θα εξοικονομηθεί (αν και για αυτό έχω τις αμφιβολίες μου, γιατί με ένα καλύτερο συμμάζεμα θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν πολλά περισσότερα αν έμεναν ως είχαν οι υφιστάμενοι δήμοι…).