Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ: Χόρτασε η ψείρα….

“…χόρτασε η ψείρα και βγήκε στο γιλέκο” (προφανώς “στο γιακά” ήθελε να πει), “θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι την πολιτική δεν μπορούν να την αλλάξουν επιχειρηματίες βουτηγμένοι στη διαπλοκή” κλπ κλπ.

Τέτοια ωραία είχαμε στη Βουλή, με δηλώσεις υπουργών, αρχηγών κομμάτων και βουλευτών. Τους πείραξε που οι επιχειρηματίες θέλουν να κάνουν κουμάντο στη χώρα (λες και οι πολιτικοί είναι άμοιροι ευθυνών, αφού τόοοοοσα χρόνια εκτρέφουν συμπεριφορές που λίγο – πολύ μπορούν να χαρακτηριστούν απαράδεκτες για την οικονομία και τη δημοκρατία. Άλλωστε το παραδέχθηκε έμμεσα ο ίδιος ο Καστανίδης, με αυτά που είπε περί χορτάσματος της ψείρας!!).

Δεν θα τους βγει όμως! Ούτε τους μεν (που θέλουν να μας πείσουν ότι ήταν άσχετοι και θύματα) ούτε τους δε (που σκοπό τους έβαλαν, με την έκδοση “μανιφέστων” αρχικά, να κάνουν τη χώρα μια απέραντη επιχείρηση που δε δίνει σημασία σε κανέναν).

Όμως τι είπε ο πρόεδρος των Ελλήνων βιομηχάνων; Είπε: “Χρεοκοπία του κράτους της Μεταπολίτευσης δεν αντιμετωπίζεται μόνο με αυτά τα μέτρα. Πρέπει να μεταγγίσουμε μία νέα ιδεολογική και θεσμική βάση στην κοινωνία και στο ίδιο το πολιτικό σύστημα. Αυτή θα είναι η πραγματική Νέα Μεταπολίτευση και αυτή μπορεί να πυροδοτηθεί μόνο από την πραγματική οικονομία, από τις δυνάμεις της επιχειρηματικής γνώσης και τόλμης”.

Υπάρχει μια πολύ εύστοχη ελληνική παροιμία: φωνή λαού, οργή Θεού. Να παρακαλάνε να μην ξυπνήσει ο λαός στραβά (ίσια θα είναι, αλλά σε αυτούς θα φαίνεται στραβά) μέρες που είναι, τους χώσει όλους παρεούλα σε ένα καράβι και το στείλει ανοιχτά στο Αιγαίο για να το βουλιάξει. Πριν όμως θα στείλει τις εφορίες και τους δικαστές να βάλουν τάξη στην επί 36 χρόνια επικρατούσα αταξία και κοινωνία των ημετέρων. Μετά να δείτε μετά πλάκες….

ΑΣΧΕΤΟ: ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΠΑΡΑΓΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ “ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ”;
“ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΩΝ” ΙΣΩΣ…. Εκεί μας έφτασαν οι άχρηστοι!!!