Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΓΡΟΤΙΑ ΤΟΝ BIG BROTHER ΤΗΣ!

Τα προβλήματα με την ψηφιοποίηση είναι γνωστά. Ακόμη περισσότερο – και σε βάθος – τα γνωρίζουν οι ίδιοι οι αγρότες, αφού υπάρχουν περιπτώσεις που δεν μπήκαν σε λογαριασμούς ακόμη και επιδοτήσεις επειδή πχ ο δορυφόρος δεν “αντελήφθην” σωστά το είδος της καλλιέργειας που υπήρχε στο χωράφι. Αποτέλεσμα; Άλλο να έχει δηλώσει ο αγρότης και άλλο να “δίνει” ο big brother-δορυφόρος.

Αφού όμως το θέμα είναι γνωστό, αφού στο 90% των περιπτώσεων ΔΕΝ φταίει ο αγρότης για το λάθος (το υπόλοιπο 10% το αφήνω ανοιχτό, αφού έξυπνοι πάντα θα υπάρχουν), γιατί είναι υποχρεωμένος ο αγρότης από το Πλατύ, τα Τρίκαλα, το Κλειδί κλπ να πηγαίνει μέχρι το Μακροχώρι για να βρει άκρη;
Γιατί πρέπει να επιβαρύνεται με καύσιμα για τα 40+40 χιλιόμετρα για λάθη που δεν έχει κάνει ο ίδιος; Όσο για την εξυπηρέτηση, δεν το συζητώ! Δύσκολα να εξυπηρετηθείς σύντομα, αφού οι περιτπώσεις είναι πολλές και οι αγρότες είναι εκνευρισμένοι μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Αν και μαθαίνω πως κάποιοι πηγαίνουν συστημένοι – ειδοποιημένοι από πολύ …ψηλά (όχι πάντως από το δορυφόρο) για να μάθουν τι συνέβη. Δεν ξέρω μόνο αν εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα (αν και δεν το πιστεύω, είναι πολλές οι περιπτώσεις).

* ο δορυφόρος – όπως εσφαλμένα πολλοί πιστεύαμε – δεν τραβάει φωτογραφίες. Δουλεύει ΚΑΙ με φασματογράφο, δηλαδή αν ο κωδικός χρώματος για τις αχλαδιές είναι Χ τότε αν το χωράφι πχ ραντίστηκε το πρωί και το …μηχάνημα πέρασε το απόγευμα από τους ουρανούς το χρώμα θα είναι ολίγον τι πιο σκούρο = ο δορυφόρος το “βλέπει” για …μήλιες. Και άντε μετά να βρεις άκρη, μέχρι να έρθει για επιτόπιο έλεγχο ο υπάλληλος. Που να πρωτοπάει & τι να πρωτοελέγξει και αυτός…..!