Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΤΕΔΚ ΗΜΑΘΙΑΣ & ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ: Μια από τα ίδια!

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟ …ΒΙΟΛΙ ΤΟΥ
(στο μόνο που “συμφώνησαν” ήταν στην προώθηση ενός 5ου Δήμου)


Η πλάκα με την Ημαθία συνεχίζεται, αφού μετά τα χθεσινά ρεζιλίκια του σχεδίου “Καλλικράτης” ήρθε σήμερα το
μεσημέρι η συνάντηση των Δημάρχων της Ημαθίας και των Μελών του Διοικητικού & του Εποπτικού Συμβουλίου της ΤΕΔΚ Ν Ημαθίας , με θέμα τον ίδιο τον “Καλλκράτη”.

Η άποψη μου από τα όσα παρακολούθησα; Ο καθένας το βιολί του (και την προαγωγή των επιθυμιών του και των προσωπικών του & πολιτικών του σχεδίων)….!
Βασικά στην αίθουσα ήταν οι ριγμένοι και οι κερδισμένοι του “Καλλικράτη”. Η δήμαρχος Βέροιας τα έβαλε με όλους για την αλλαγή του ονόματος του Δήμου της, ο Δήμαρχος Νάουσας το έριξε στο συναισθηματικό (“ας δούμε τι μας ενώνει και όχι τι μας χωρίζει, να δούμε το κοινό μας μέλλον”, είπε απευθυνόμενος σε Ανθέμια – Ειρηνούπολη), ενώ η Αλεξάνδρεια ήταν ανύπαρκτη (αφού ο Δήμαρχός της απουσίαζε στο εξωτερικό).
Εμείς είχαμε παρουσία (ο Δήμαρχος Φ.
Δημητριάδης είπε για τις αποφάσεις του Δ.Σ. αλλά έμεινε εκεί και δεν είπε τίποτε περισσότερο για το χωροταξικό, “δεν έχουμε λόγους να διαφοροποιηθούμε από την απόφασή αυτή” είπε χαρακτηριστικά ενώ εξέφρασε την απορία του για το κατά πόσο – μεσούσης της κρίσης στην οικονομία – αυτά τα οποία αναφέρονται στον Καλλικράτη απο πλευράς πόρων και αρμοδιοτήτων μπορούν να γίνουν πραγματικότητα), ενώ όλοι οι υπόλοιποι έκαναν μια ανασκόπηση των διεκδικήσεών τους, των παραπόνων τους ή θριαμβολόγησαν.
Με 2 κουβέντες; Αποτέλεσμα ΜΗΔΕΝ!

Πάντως όλοι συμφώνησαν σε ένα: Βεργίνα πρέπει να ονομαστεί κάποιος άλλος και όχι η Βέροια, κάποιος που θα συμπεριλαμβάνει τους σημερινούς Δήμους Βεργίνας – Μελίκης – Μακεδονίδος (ίσως!).

Αυτά. Να αναμένουμε πάντως δυναμικές εξελίξεις, αφού κανείς – πλήν Ειρηνούπολης, Ανθεμίων & Δοβρά – δεν είδε τα πράγματα να εξελίσσονται όπως θα ήθελε. Αύριο έχει δημοτικό συμβούλιο στη Βέροια, την Κυριακή στη Νάουσα ενώ τη Δευτέρα συνεδριάζει το Νομαρχιακό Συμβούλιο.
Και επειδή όπως έχω γράψει πολλές φορές το blog αυτό δεν το γράφει δημοσιογράφος, περισσότερα, πιο αναλυτικά και με καθαρά ειδησεογραφική τρόπο, θα βρείτε στα ΧΡΟΝΙΚΑ, ΕΔΩ