Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΣΤΟ EUROPE 1

Φ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ: “Ο κος Κυτούδης είναι ένα εξαίρετο άτομο για το οποίο δεν έχω να του καταλογίσω τίποτε…”,

“…ο Δήμος Πλατέος είχε τη δυνατότητα να παραμείνει αυτόνομος Δήμος…τα πλεονεκτήματα αυτά τα έχει μόνο ο Δήμος Πλατέος και όχι η Αλεξάνδρεια…”

Συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι EUROPE 1 και στην εκπομπή “Βήμα στην κεντρική Μακεδονία” που παρουσιάζει ο Κοσμάς Ερυθρόπουλος παραχώρησε ο Δήμαρχος Πλατέος Φώτης Δημητριάδης.

Στην αρχή ο Δήμαρχος είχε εμφανώς τρακ – παρά το γεγονός ότι δεν είναι η πρώτη φορά που δίνει συνέντευξη σε τηλεοπτικό κανάλι – αλλά στη συνέχεια χαλάρωσε και όλα κύλησαν ομαλά.

Στο δια ταύτα: η συνέντευξη ήταν εφ’ όλης της ύλης και αφορούσε τον “Καλλικράτη”, τον Δήμο (και την πρόσφατη παραίτηση Κυτούδη), τα έργα που είναι σε εξέλιξη, ενώ έγινε και μια μικρή κουβέντα για την οικονομική κρίση.

Για τον “Καλλικράτη” υπενθύμισε τις 2 αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με τις συνενώσεις και δήλωσε ξεκάθαρα πως “….ο Δήμος Πλατέος …και λόγω του μεγέθους και πληθυσμιακού αλλά και από πλευράς γεωγραφικής εκτάσεως, υποδομών και υπηρεσιών είχε τη δυνατότητα να παραμείνει αυτόνομος Δήμος”.
Μίλησε επίσης για την “προίκα” που θα λάβει ο νέος Δήμος από το Πλατύ, αφού στα πλαίσια των διοικητικών ορίων του σημερινού Δήμου Πλατέος υπάρχουν ΤΑ πλεονεκτήματα, αυτά που θα βοηθήσουν το διευρυμένο Δήμο να πάει μπροστά (Κόμβος Κλειδίου-ΠΑΘΕ, σιδηρόδρομος, μέτωπο της Ημαθίας στο Θερμαϊκό κόλπο, αγωγός φυσικού αερίου, γεωθερμία, αεροδρόμιο Παλαιοχωρίου*). “Αυτά είναι πλεονεκτήματα που τα έχει μόνο ο Δήμος Πλατέος και όχι η Αλεξάνδρεια” είπε χαρακτηριστικά.
Για την υποψηφιότητα του στο νέο δήμο είπε πως εξεδήλωσε από πολύ νωρίς την πρόθεσή του να είναι μέσα στη διαδικασία προκειμένου να ηγηθεί ψηφοδελτίου (ήδη από το 2009 όταν διαφαίνονταν το θέμα των ευρύτερων ισχυροτέρων αυτοδιοικητικών μονάδων, όπως είπε).
Για το θέμα με τον Κυριάκο Κυτούδη και την παραίτηση αυτού ο κος Δημητριάδης είπε συγκεκριμένα: “εξακολουθώ να εμμένω στις απόψεις που είχα και κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου. Ότι ο κος Κυτούδης είναι ένα εξαίρετο άτομο για το οποίο δεν έχω να του καταλογίσω τίποτε… εξακολουθώ να έχω αυτή την άποψη, δηλαδή τη θετική την άριστη…“.
Για τις εργατικές κατοικίες στο Πλατύ είπε πως αναμένουμε την ολοκλήρωση της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων αφού ο ΟΕΚ έδωσε 685.000 ευρώ για να κάνει το έργο ο Δήμος. Σχεδόν ταυτόχρονα με το έργο αυτό θα δημοπρατηθεί και το δίκτυο αποχέτευσης για ολόκληρο το Πλατύ, αφού είναι απόφαση της Ε.Ε. οι οικισμοί με πληθυσμό άνω των 2000 κατοίκων να αποκτήσουν στο σύνολό τους δίκτυο αποχέτευσης.
*δικό μου σχόλιο, αν και ελάχιστη σημασία έχει (απλά για την… τάξη): επιτέλους μάθαμε ότι η πινακίδα που γράφει “Αεροδρόμιο Αλεξάνδρειας” και βρίσκεται στην είσοδο του αεροδρομίου εδώ και αρκετά χρόνια είναι παραπλανητική…