Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΠΛΑΤΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Με 1 κουβέντα, μύλος!


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις την τελευταία εβδομάδα στην παράταξη “Δύναμη Ελπίδας” του Δημάρχου Φώτη Δημητριάδη. Μετά τη δημοσιοποίηση του ρήγματος στη συνεδρίαση του Δ.Σ. την προηγούμενη εβδομάδα, το θέμα αρχίζει να …σοβαρεύει και το ρήγμα μεταξύ του Δημάρχου και των συμβούλων που αποστασιοποιήθηκαν σε εκείνη τη συνδρίαση να γίνεται ακόμη βαθύτερο, μετά και τις χθεσινές εξελίξεις.

Στη χθεσινή λοιπόν συνδρίαση, στην πρώτη υπό την προεδρία του νέου Προέδρου του σώματος ήρθε και η παραίτηση από οποιαδήποτε θέση κατείχαν των κκ Ν. Κούτσια & Κ. Κυτούδη, παρά το γεγονός πως για μια ακόμη φορά σχεδόν το σύνολο των θεμάτων ψηφίστηκε ομόφωνα.

ΜΙΑ “ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ” ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ….

Άρα τι έχουμε σήμερα;
Έναν Δήμαρχο που θέλει το χρίσμα της ΝΔ στον διευρυμένο δήμο τον οποίο στηρίζουν σύμβουλοι που σ
την πλειοψηφία τους έχουν ΠΑΣΟΚογενείς ή κομμουνιστικές ρίζες, συμβούλους της πλειοψηφίας που διαφωνούν μαζί του και κατά τα 3/6 έχουν ρίζες που αναφέρονται στη ΝΔ, τουλάχιστον ένα σύμβουλο που εκλέχτηκε με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ να στηρίζει με δήλωσή του το Δήμαρχο (που θέλει το χρίσμα της ΝΔ), έναν άλλο που εκλέχτηκε με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ να τον στηρίζει σιωπηρά και όλους τους υπόλοιπους να αναμένουν τις εξελίξεις.


…ΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΟ….

Προβληματισμό πάντως θα πρέπει να προκαλέσει σε πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου η φήμη πως τελικά ο Δήμος ίσως και να παραμείνει αυτόνομος, στην οποία αναφέρθηκε και ο Δήμαρχος στη συνεδρίαση. Οι πληροφορίες που έφτασαν σε εμένα (οι οποίες ελέγχονται – άρα τις μεταφέρω με τεράαααστια επιφύλαξη, αλλά προέρχονται από 3 διαφορετικές πηγές, 2 τοπικές και μια στην Αθήνα) αναφέρουν πως ο “Καλλικράτης” γράφεται και ξαναγράφεται για την Ημαθία – όπως και για πολλές άλλες περιοχές της ελληνικής περιφέρειας, αφού υπάρχουν αντιδράσεις όχι μόνο Δημάρχων που βλέπουν πως με διευρυμένους δήμους δεν έχουν στον ήλιο μοίρα αλλά και μελών του Κοινοβουλίου. Οι παρεμβάσεις είναι ισχυρές, αφού το μέλλον είναι δυσοίωνο αν γίνουν τελικά μόνο 3 ή 4 δήμοι για το σύνολο του πολιτικού κόσμου της Ημαθίας, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως κάποτε θα πρέπει να περπατήσει και το θέμα των μονοεδρικών περιφερειών για την εκλογή των βουλευτών.

…ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ

Με 1 κουβέντα: μύλος!
Άρα είτε έτσι, είτε αλλιώς το θέμα θα έχει ενδιαφέρον. Ιδιαίτερο δε ενδιαφέρον θα έχει αν ο Δήμος μείνει ως έχει, αφού τα κουκιά είναι μετρημένα για όλους. Επίσης το πρόβλημα θα το έχουν όλοι, αφού κομματικά χρίσματα θα υπάρξουν σίγουρα και όσοι υπολογίσουν σε στήριξη του κόμματός τους ενώ κατέβηκαν με άλλα ψηφοδέλτια και στηρίζουν με δηλώσεις τους κομματικά αντίθετους δεν έχουν μέλλον.
Σε κάθε περίπτωση – και πάντα αν ο Δήμος μείνει ως έχει – θα υπάρχουν το λιγότερο 3 ψηφοδέλτια, η στελέχωση των οποίων θα είναι μια έκπληξη!

Αλλά ας δούμε την επόμενη εβδομάδα το χωροταξικό και ας σταματήσουμε μέχρι τότε να κάνουμε υποθέσεις εργασίας και σενάρια!