Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΟΣΔΕ & Ενιαία Ενίσχυση αγροτών: λεφτά την Παρασκευή ή τη Δευτέρα!


Με πρωτοβουλία της ΠΑΣΕΓΕΣ, για φέτος το ΟΣΔΕ θα συνταχθεί από τις ΕΑΣ. Οι ΕΑΣ, όμως πρέπει να καταθέσουν μέχρι την Παρασκευή, πλήρη φάκελο για την πιστοποίησή τους. Για τον επόμενο χρόνο έχει ήδη προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός για το ΟΣΔΕ, στον οποίο όμως, θα
μετέχουν και οι ΕΑΣ, μέσω της ΠΑΣΕΓΕΣ. Όλοι πάντως παραδέχθηκαν πως οι ΕΑΣ είναι ικανές να βοηθήσουν (επειδή έχουν τους κατάλληλους μηχανισμούς) στη σύνταξη του Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου.

Επίσης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες το απόγευμα στους εκπροσώπους της ΠΑΣΕΓΕΣ η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, ο κύριος όγκος των πληρωμών της εξοφλητικής δόσης της Ενιαίας Ενίσχυσης προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Μαρτίου. Στη διάρκεια της συνάντησης η υπουργός δήλωσε πως είναι ικανοποιημένη από την πρόοδο που έχει γίνει με την ψηφιοποίηση των δηλώσεων του 2009, λέγοντας πως μόνο σε 5 Ενώσεις είναι πολύ πιθανό οι πληρωμές να καθυστερήσουν επειδή συνεχίζουν να υπάρχουν προβλήματα. Στόχος του υπουργείου είναι την Παρασκευή ή το αργότερο τη Δευτέρα να ολοκληρωθεί η διαδικασία πίστωσης των λογαριασμών των παραγωγών.

Θυμάστε που γράφαμε από εδώ για λεφτά “μέχρι τα μέσα Μαρτίου”; Γιαυτό σας λέω και σας ξαναλέω: μην ακούτε ότι να ‘ναι! Διαβάστε και άλλα πράγματα, μακριά από τα όσα ακούγονται ευρέως.