Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ, όμως υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα θέματα!

Μέσα στο γενικό χαμό που επικρατεί – αφού το σύνολο των εφημερίδων, των ραδιοφωνικών σταθμών αλλά και των (με προσωρινή άδεια λειτουργίας από το 1989) τηλεοπτικών σταθμών ασχολείται με τα μέτρα – χθες συνέβησαν και δυο-τρια πραγματάκια στα οποία πρέπει να αναφερθούμε:


το σημερινό πρωτοσέλιδο της Ελευθεροτυπίας


1) Στη φυλακή με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών οδηγούνται και οι τρεις εκπρόσωποι της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις», οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στην υπόθεση του κρυφού ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ, που υπερκοστολογημένο κατέληξε σε τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία. Οι Γιώργος Αποστολίδης, Σοφοκλής Πρινιωτάκης και ο γιος του Θεόδωρος Πρινιωτάκης είναι οι πρώτοι κατηγορούμενοι που θα οδηγηθούν στη φυλακή για το σύνθετο ομόλογο. (σσ: με το πρόστιμο που χαρίστηκε τι θα γίνει;)

2) Στα Δασαρχεία όλης της χώρας θα μεταταχθούν οι περίπου 1.300 αγροφύλακες, όπως ανακοίνωσαν χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.

3) Υπερψηφίστηκε, επί της αρχής του, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, με τις ψήφους ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, που αφορά την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας, καθώς και το δικαίωμα του «εκλέγειν» και «εκλέγεσθαι» από μετανάστες, που ζουν νόμιμα στην Ελλάδα. Νέας Δημοκρατία και Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός καταψήφισαν το σχετικό σχέδιο νόμου, χαρακτηρίζοντάς το «ψευδεπίγραφο», ενώ το ΚΚΕ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί επί των άρθρων. Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Διαμαντίδης τόνισε ότι η δυνατότητα του «εκλέγειν» και «εκλέγεσθαι» αφορά μόνον 65.000 μετανάστες διασκορπισμένους σε όλη την ελληνική επικράτεια. (σσ:μόνο 65.000 άνθρωποι, σίγουρα;)