Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΤΟ …ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ, ΣΙΓΟΥΡΑ!

Το προνόμιο να μπορούμε να δημιουργούμε νέες λέξεις που έχουμε εδώ στην Ελλάδα είναι μοναδικό, ίσως λόγω της δημιουργικότητας που μας διακρίνει, ίσως λόγω του ότι έχουμε μια γλώσσα με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Δείτε για παράδειγμα τη λέξη “λαμόγιο”.
Το προνόμιο όμως της ύπαρξης “λαμόγιων” δεν το έχουμε μόνο εμείς στην Ελλάδα, είναι πανευρωπαϊκό! Τα λαμόγια “φυτρώνουν” παντού, δε γνωρίζουν σύνορα.

Για το λόγο αυτό ο Βέλγος ευρωβουλευτής Γκι Φερχόφσταντ εισηγήθηκε στην επιτροπή οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων της Ευρωβουλής να κληθούν και να καταθέσουν Ευρωπαίοι & Έλληνες αξιωματούχοι, καθώς και στελέχη της Goldman Sachs, για την παραποίηση των δημοσιονομικών στοιχείων της Ελλάδας. Στο Στρασβούργο λοιπόν θα κληθούν να καταθέσουν εκπρόσωποι της Κομισιόν, του Eurogroup, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Eurostat, της ελληνικής κυβέρνησης και της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, Goldman Sachs. Στόχος θα είναι “να καταστεί κατανοητό πώς και γιατί ολόκληρη η πολιτική και διοικητική αλυσίδα, από την Αθήνα έως τις Βρυξέλλες και τη Φρανκφούρτη, αγνόησαν τη διαστρέβλωση των δημόσιων οικονομικών της Ελλάδας”.

Γιατί αν οι δικοί μας ήταν τόσο έξυπνοι (στην απόκρυψη και διαχείριση στοιχείων), τότε η χώρα δεν θα ήταν στο χάλι που είναι σήμερα. Φυσιολογικά πρέπει να …”έπαιξε” και ευρωπαϊκή χείρα βοηθείας, που βούτηξε και αυτή μέσα στο βαζάκι με το μέλι!