Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ Η MERKEL


Με την εμφάνισή της την προηγούμενη βδομάδα στην γερμανική βουλή (την περίφημη Bundestag που έκαψε το 1933 ο Χίτλερ και κατηγόρησε για αυτό τους ξένους), η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel έβαλε τη χώρα της σε μια περιπέτεια.

Και αυτό μέχρι τη μέρα εκείνη κατηγορούνταν για τη σκληρή στάση της μόνο η γερμανική κυβέρνηση. Όμως με τα χειροκροτήματα που ακολούθησαν το λόγο της κυρίας και την επικρότηση της πολιτικής της κυβέρνησής τους έναντι της Ελλάδας, οι γερμανοί βουλευτές ανέλαβαν μια τεράστια συλλογική ευθύνη, αφού δεν βρέθηκε ούτε ένας να πει κάτι και να εγκαλέσει την κα Merkel.
Καλά τα είπε η γαλλίδα: η συμπεριφορά της Merkel μπορεί να οδηγήσει σε απολιτικοποίηση της Ευρώπης, αυτοαναιρεί το θεμέλιο της ΕΕ που είναι η συνεργασία και η αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών της Ένωσης.

Πάντως καμιά χώρα δεν μπορεί να ακολουθεί συνεχώς τα όσα επιτάσσει το Σύμφωνο Σταθερότητας. Γιαυτό πρέπει να αναζητήθεί μια “ευρωπαϊκή” λύση και όχι η λύση του ΔΝΤ. Γιατί το έργο θα ξαναπαιχθεί στο άμεσο μέλλον – καί τότε θα φανεί αυτό που πραγματικά λείπει από την ΕΕ, η συνοχή που στηρίζεται στην αλληλεγγύη και στη συνεργασία μεταξύ των χωρών και των λαών και όχι στην ισοτιμία του Ευρώ….