Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΡΟΔΑΚΙΝΩΝ : ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Αρχίζει σιγά – σιγά να δουλεύει η …συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών. Φυσικά δεν πρόκειται για συνεργασία σε τομείς υψηλής τεχνολογίας αλλά ότι έχουμε, δίνουμε!

Kοινό πρόγραμμα Ελλάδος – Ρουμανίας για την προώθηση μεταποιημένων φρούτων και λαχανικών κατέθεσαν από κοινού οι δύο χώρες στην Ε.Ε. σχετίζεται με την προώθηση μεταποιημένων ροδάκινων από την πλευρά της Ελλάδας και λαχανικών από την πλευρά της Ρουμανίας και θα έχει διάρκεια τριών ετών.
Η πρόταση κατατέθηκε από τις δύο χώρες για έγκριση προς την
Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αφορά προϊόντα τα οποία θα εξάγονται προς Τρίτες χώρες (Ρωσία, Νορβηγία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Αργεντινή) ως κοινοτικά με την ένδειξη: «Made in Europe». Επίσης το κόστος της διαφήμισης για το πρόγραμμα θα είναι ανάλογο με την συμμετοχή του κάθε κράτους.
Αν περάσει και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τότε ίσως να δούμε και λίγο “φως” και στην περιοχή. Η ένδειξη «Made in Greece», για την οποία υπήρξε ανακοίνωση την προηγούμενη εβδομάδα από το ΥπΑΑΤ, θα αφορά σε εξειδικευμένα προϊόντα ονομασίας προέλευσης (π.χ. κρόκος Κοζάνης ή μαστίχα Χίου).