Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝ.ΚΛΩ

Σε δύο συσκέψεις, σε Βέροια και Κομοτηνή, θα αποφασίσουν τη Δευτέρα το πρωί οι εργαζόμενοι της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας για το τι μέλλει γενέσθαι στο μέτωπο των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν και τις οποίες θα κλιμακώσουν εντός της επόμενης εβδομάδας.
«Δεν έχουμε άλλο τρόπο αντίδρασης. Ζητούμε τα δεδουλευμένα μας», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου της μονάδας των Κλωστηρίων Γ’, που εδρεύει στη Νάουσα, Ηλίας Χαρίσης.
Υπενθύμισε, δε, ότι επί μία εβδομάδα αντιπροσωπεία τους επιδίωκε συνάντηση με την υπουργό Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, στην Αθήνα, αλλά «δυστυχώς, ο διάλογος δεν κατέστη εφικτός και γι’ αυτό αναγκαζόμαστε να κατέβουμε στους δρόμους».
Στο μεταξύ, οι 486 εργαζόμενοι της ΕΝ.ΚΛΩ. στη Ροδόπη, τη Δευτέρα πρόκειται να συγκεντρωθούν σε κεντρικό σημείο της Κομοτηνής και κατόπιν συνεννόησης θα καθορίσουν το πρόγραμμα των κινητοποιήσεών τους, που σύμφωνα με το μέλος του σωματείου εργαζομένων της Φάνκο, Γιώργο Τσουγκρανά, θα έχει άμεση ισχύ.

Στο μεταξύ, οι περίπου 500 εργαζόμενοι της εταιρίας σε Πέλλα και Ημαθία, θα συγκεντρωθούν την ίδια μέρα το πρωί στη Νομαρχία Ημαθίας όπου θα οργανώσουν τις επόμενες κινήσεις τους, που δεν αποκλείεται να αφορούν καταλήψεις ΔΟΥ, αποκλεισμό των διοδίων στα Μάλγαρα ή ακόμα και «κλείσιμο» της Εγνατίας Οδού, στα τούνελ προς την Κοζάνη.

Πηγή: in.gr