Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

"ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ", ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Νέα δεδομένα στην τοπική πολιτική σκηνή δημιουργούνται μετά την απόφαση των Θάν. Τσιάπλα και Νικ. Σουρλόπουλου να δημιουργήσουν την δημοτική κίνηση πολιτών με την επωνυμία “Νέα Εποχή”.
Δεν αναφέρεται πουθενά ξεκάθαρα πως η κίνηση αυτή θα μετεξελιχθεί σε ψηφοδέλτιο που θα κατέβει στις εκλογές. Όμως επειδή οι καιροί είναι …προεκλογικοί αλλά και επειδή στην τελευταία σειρά της ανακοίνωσης δημιουργίας της κίνησης γίνεται ευθεία αναφορά στον “Καλλικράτη”, αυτό που απομένει είναι πια να δούμε και τα υπόλοιπα ονόματα ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας που θα συμμετάσχουν στην κίνηση αυτή και φυσικά τη μετεξέλιξη της σε ψηφοδέλτιο που θα ζητήσει την ψήφο του λαού του Ρουμλουκιού.

Οπότε για την ώρα έχουμε: μια σίγουρη υποψηφιότητα που προτίθεται να ζητήσει το χρίσμα από τη Ν.Δ (αυτή του σημερινού Δημάρχου Πλατέος Φώτη Δημητριάδη), μια κίνηση πολιτών (που προτίθεται να ζητήσει την ψήφο του λαού) και μια υποψηφιότητα της οποίας την δημοσιοποίηση περιμένουμε (του φερόμενου ως υποψηφίου για το χρίσμα της Ν.Δ. Νικ. Αλεξόπουλου).

Η ανακοίνωση – όπως δημοσιεύτηκε στο blog “ο Πολίτης” – έχει ως εξής:

“ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ”

ΙΔΡΥΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΝΕ ΧΑΜΕΝΕΣ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙΩΤΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Με κομμένη την ανάσα ο ελληνικός λαός παρακολούθησε τις τελευταίες ημέρες τον Πρωθυπουργό της Χώρας και τους δύο αρχηγούς της αντιπολίτευσης να αγωνίζονται κόντρα στα μεγαθήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να σώσουν την χώρα από την καταστροφή.

Η 25η Μαρτίου για μια ακόμα φορά βρήκε τους Έλληνες ενωμένους και έτοιμους να κάνουν θυσίες για την πατρίδα.

Ως τόσο στα χείλη του κάθε απλού πολίτη υπάρχει η πικρή γεύση και το αμείλικτο ερώτημα: Πώς έφθασε η χώρα στον πάτο; Ποιοι έφαγαν τα λεφτά του κοσμάκη; Ποιοι ήταν οι επίορκοι; Ποιοι θησαύρισαν από τον ιδρώτα του Έλληνα φορολογούμενου; Και γιατί δεν πήγε ακόμα κανένας φυλακή;

ΤΩΡΑ καλείται και πάλι ο Έλληνας πολίτης να βάλει πλάτες και να κάνει θυσίες για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Ποιος όμως μας εγγυάται ότι δεν θα αρχίσουν πάλι τα ίδια ΛΑΜΟΓΙΑ το φαγοπότι και ότι δεν θα ξαναβρεθούμε στο ίδιο σημείο;

Στα ερωτήματα αυτά η απάντηση είναι μία:

Για να μην ξαναφθάσουμε στα ίδια χάλια θα πρέπει ο ίδιος ο πολίτης να πάρει την τύχη στα χέρια του και να υπερασπιστεί τις θυσίες που θα κάνει.

Αυτό είναι το δικό μας πιστεύω, και αυτός είναι ο λόγος που σήμερα αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τη δημοτική κίνηση πολιτών ώστε όλοι μαζί να υπερασπιστούμε τις θυσίες που θα κάνουμε για να κτίσουμε τη “ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ” για τον τόπο μας.

Η κίνηση της “ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ” έχει σαν στόχο να επαναφέρει στον τόπο μας τον πίνακα των αξιών στη σωστή θέση, ώστε μέσα από τη χρηστή διαχείριση και διαφάνεια να μην δοθεί ξανά η ευκαιρία στα λαμόγια να καπηλευτούν τις θυσίες των συμπολιτών μας.

Πιστεύουμε ότι αυτός ο μικρός τόπος του Ρουμλουκιού, που μας φιλοξενεί όλους, έχει μεγάλες δυνατότητες και αξίζει στους πολίτες του ένα καλύτερο μέλλον.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η προσπάθεια για το χτίσιμο της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ της Ελλάδος και ειδικότερα του Ρουμλουκιού θα πολεμηθεί ΛΥΣΣΑΛΕΑ από τις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης που τόσα χρόνια λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα και θέλουν να κρατούν τον λαό σιδηροδέσμιο στο μαρασμό και τη στασιμότητα.

Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη για ένα καλύτερο μέλλον και πιστεύουμε ότι θα έχουμε κοντά μας όλους τους ευσυνείδητους συμπολίτες του Ρουμλουκιού.

Άλλωστε στον ορίζοντα που ανατέλλει με την νέα διοικητική αναδιάρθρωση του «Καλλικράτη» η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ – ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Για την Δημοτική Κίνηση “ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ”

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΑΠΛΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ

Μία απάντηση στο “"ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ", ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ”

Ηταν αναμενόμενη η αναγγελία,της κίνησης,αφου είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του περασμένου Σεπτέβρη .
Περιμένουμε για τη συνέχεια….
Τραχύς γαρ ο στίβος υπο την σκιά του Καλλικράτη…
οι ευχές μας ας συντροφεύουν την προσπάθειά τους…

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.