Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΜΕΑ-ΧΥΤΥ ΗΜΑΘΙΑΣ, Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛ. ΟΜΑΔΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Κάποτε θα πούνε την αλήθεια επιτέλους;Συνεχίζει να είναι στην επικαιρότητα η διαχείριση απορριμμάτων και ιδιαίτερα η «Θέση 12».


Δυστυχώς, συνεχίζεται η παραπληροφόρηση η υποπληροφόρηση και η αποπληροφόρηση. Δυστυχώς, γνώστες και συνήγοροι αυτής της κατάστασης είναι όλοι όσοι ακόμη επιμένουν στην δημιουργία ΜΕΑ-ΧΥΤΥ στην «θέση 12». Είναι πλέον παραδεκτό από όλους, ότι η παραγωγή ενέργειας, θα γίνει από την καύση του SRF, δηλαδή από την καύση των απορριμμάτων. Μάλιστα το όφελος της Ημαθίας, θα είναι και οι στάχτες από την καύση, που θα την κάνουμε τσιμέντο (!).


Τον Νοέμβριο του 2007, το σύνολο των μελών του ΚΑΣ, μαζί με τον Υπουργό πολιτισμού κ. Λιάπη, έκαναν επίσκεψη στον Νομό μας. Πήγανε και στην θέση 12, για να δούν όλοι τους την περιοχή και να ενημερωθούν. Εκεί, παραβρέθηκαν και οι περισσότεροι Δήμαρχοι, καθώς και πολλοί οι οποίοι αντιδρούν στις επιλογές αυτές της Διοίκησης. Εκεί, ο πρόεδρος του ΕΣΔΑ κ. Δάλλας, είπε επί λέξη, ενημερώνοντας το ΚΑΣ και τον κ. Λιάπη. «Μιλάμε για ζύμωση του οργανικού και όχι καύση για να έχουμε τέφρες ή οτιδήποτε άλλο ενοχλητικό ή καμινάδες. Δηλαδή κλειστά κοντέηνερς, κλειστεί χώροι, αντιδραστήρες ας τους πούμε, όπου το βιοαέριο το παίρνουμε και παράγουμε ενέργεια. Και το υλικό το παίρνουμε και το δίνουμε για λίπανση στους αγρότες τα Δασαρχεία κλπ». Μπορεί ο καθένας να το διαπιστώσει εάν επισκεφθεί στο διαδίκτυο, την σελίδα video.google.com/videoplay?docid=-7364647987248102518


Από το σημείο 1.56΄ και μετά, φαίνεται και ακούγεται ο κ. Δάλλας, πως παραπλανά τον Υπουργό και τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, τα οποία μετά σε ολομέλεια στην Αθήνα, ψήφισαν κατά πλειοψηφία, θετικά στην κατασκευή της ΜΕΑ-ΧΥΤΥ. Αυτή η πολιτική παιδεία, οδήγησε σε αδιέξοδο έναν ολόκληρο Νομό, που σε λίγο θα κλείσει δεκαετία από τότε που ο κ. Δάλλας σε δυο μήνες θα έλυνε το πρόβλημα. Σήμερα, υπεύθυνοι είναι όλοι όσοι υποθάλπουν μια κατάσταση παραπληροφόρησης των πολιτών, των Αιρετών και Υπουργών.

Ανάλογα δεδομένα απαράδεκτης συμπεριφοράς, έχουμε πολλά και θα δούν το φως της δημοσιότητας τον κατάλληλο χρόνο.(και μια ερώτηση δική μου, που την κάνω εδώ και καιρό: εμείς οι κοινοί θνητοί πότε θα μάθουμε τι διάολο είναι αυτή η ΜΕΑ-ΧΥΤΥ, πως δουλεύει και πόσο θα μας κοστίσει η λειτουργία της; Γιατί από οτι φαίνεται – και όπως σωστά αναφέρεται παραπάνω, το όλο έργο είναι θέμα ολίγων που για το δικό του λόγο ο καθένας έτσι θέλουν να παραμείνει….)