Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΝΕΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΞΟΥ ΕΛΛΗΝΑ BERLUSCONI

Μιλούσε στον υφιστάμενο του Ν. Χατζηνικολάου επί μακρόν, περίπου 2 ώρες. Η ζώνη του τηλεοπτικού χρόνου prime time δεν ήταν τυχαία. Το ίδιο και η ημέρα.
Οι ερωτήσεις φαίνονταν πως ήταν στημένες και οι απαντήσεις προβαρισμένες εδώ και μέρες.
Από τα αριστερά πήγε να βγει σήμερα ο επίδοξος Berlusconi, γιατί τον πραγματικό τον έζησα στην Ιταλία και θυμάμαι τις εποχές της παντοδυναμίας του, όταν έβγαινε στα κανάλια και έλυνε τα προβλήματα των πάντων με ιδεολογία λαϊκίστικη και λόγο που παρέπεμπε σε επιτυχημένο manager (κάτι παρόμοιο με το σημερινό δηλαδή, που ακούστηκαν στην tv αυτά που θέλει να ακούσει ο μέσος Έλληνας).
Ακριβώς τα ίδια μυαλά κουβαλάει και ο συνεντευξιαζόμενος του Χατζηνικολάου: νομίζει πως με το κράτος είναι μαγαζί που μπορεί να το διαχειριστεί με τη λογική μιας επιχείρησης!

Σημαντικά σημεία της …αυθόρμητης συνέντευξης, όπως τα είπε ο Βγενόπουλος;
Κρατικός καπιταλισμός με σύμπραξη ιδιωτών.
Αναβάθμιση του πολιτικού σκηνικού και κάθαρση της πολιτικής ζωής.
Οι απογραφές αποτελούν πολιτικές σκοπιμότητες.
Ο Παπανδρέου είναι η τελευταία μας ελπίδα, αν δεν τα καταφέει οι συνέπειες θα είναι τραγικές.
Την κρίση πρέπει να την πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν, και αυτοί που τη δημιούργησαν είναι οι πολιτικοί.

Επίσης πρότεινε να ψαχτούμε για το που πήγαν τα λεφτά, πρότεινε έναν φόρο των ευπόρων έναντι μελλοντικών φόρων ενώ μίλησε και για τους «χαμένους» δημοσίους υπαλλήλους που πληρώνονται χωρίς να ξέρουμε που βρίσκονται.
Φυσικά έπαιξε και το εθνικό χαρτί, βάζοντάς τα με τους Ευρωπαίους που δεν εγγυώνται τα σύνορά μας.

Και στο τελείωμα του show ερωτηθείς για το αν θα αναμιχθεί στην πολιτική και αν θα φτιάξει κόμμα (ερώτημα που προήλθε και από τους τηλεθεατές όπως είπε και ο Χ”νικολάου) απάντησε: «ορθώς με ρωτάτε από δημοσιογραφικής άποψης…. εγώ κε Χατζηνικολάου δεν σκοπεύω να γίνω πολιτικός, τελεία και παύλα!»

Παρόλα αυτά στο τέλος είπε: αν δεν τα καταφέρει ο Παπανδρέου, τότε μπορεί να χρειαστούν καινούριες δυνάμεις.

Από αυτό το blog το έχω γράψει άπειρες φορές, σε διάφορες αναρτήσεις παλαιότερα: τα έχει όλα, του λείπει μόνο η πολιτική εξουσία. Την οποία άσχετα με αυτά που λέει, την αποζητά. Μόλις παρακολουθήσαμε το πρώτο επίσημο show σε ζώνη prime time του επίδοξου ‘Ελληνα Berlusconi. Αναμένουμε πλέον την επόμενη δημοσκόπηση – που θα του…. αλλάξει τη γνώμη – με το ερώτημα “θέλετε να αναμιχθεί με την πολιτική ο κύριος Βγενόπουλος;”…