Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ!

Τέτοια μέρα καλό θα ήταν να δούμε τι άλλο ζητάνε από εμάς οι νταβατζήδες της Κομισιόν από τη χώρα μας. Μεταξύ άλλων ζητούν και την κατάργηση του πλαφόν στις απολύσεις εργαζομένων από τις επιχειρήσεις (με νομοθετική απελευθέρωση των απολύσεων), ενώ ζητάνε από την Ελλάδα το μέτρο να υιοθετηθεί και να εφαρμοστεί μέσα στο 2010.

Το επιχείρημα των Βρυξελλών είναι πως ένα τέτοιο μέτρο θα ενισχύσει την απασχόληση και θα διευκολύνει την είσοδο των νέων στην αγορά εργασίας. Βέβαια συστήνουν και άλλα μέτρα «ευελιξίας» όπως την κατάργηση των εθνικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την αποσύνδεση μισθών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, τη διασύνδεση αμοιβών και παραγωγικότητας και τον περιορισμό του μη μισθολογικού κόστους.

Όοοολα αυτά λένε τα τσακάλια που μας οδήγησαν στο χείλος της παγκόσμιας χρεοκοπίας (μαζί με τα λαμόγια που παίζουν στα χρηματιστήρια το χρήμα που ΔΕΝ υπάρχει παρά μόνο ως λογιστική μονάδα) θα μπορούσε να συμβάλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Πήραν φόρα και όποιον πάρει ο χάρος! Α, επίσης λένε πως δεν δουλεύουμε…. Δεν είδαν τι γίνεται; Πως με βάση επίσημες ευρωπαϊκές μετρήσεις τα ωράρια των Ελλήνων είναι πολύ πιο διευρυμένα από αυτά πολλών άλλων Ευρωπαίων ενώ οι μισθοί είναι αντιστρόφως ανάλογοι.
Και έχουμε λέει πολλές αργίες (μια πρόχειρη ματιά στο internet μου έδειξε πως – αν δεν έκανα λάθος στο μέτρημα – το 2009 εμείς είχαμε 13 ημέρες αργιών, τις ημιαργίες που οι δημ. υπάλληλοι τις κάνουν αργίες δεν τις μετράω, αφού είναι για φτύσιμο ως όρος και ως συνήθεια) ενώ οι Γερμανοί για παράδειγμα είχαν 9 επίσημες αργίες. Σιγά τα ωά!!