Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ: ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ;

Κάλπες θα στηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στους Δήμους Τριανδρίας, Ευκαρπίας, Πεύκων, Μενεμένης, Αγίου Παύλου και Ελευθερίου – Κορδελιού προκειμένου οι κάτοικοι να εκφράσουν την άποψή τους για τις συνενώσεις των Δήμων τους στο πλαίσιο του σχεδίου «Καλλικράτης» για τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας.

Αυτό ανακοίνωσαν την προηγούμενη εβδομάδα (05/02/2010) οι δήμαρχοι των παραπάνω Δήμων οι οποίοι αντιδρούν στα σενάρια αναφορικά με τις συνενώσεις τους και ζητούν την εφαρμογή της μητροπολιτικής διακυβέρνησης στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ώστε να παραμείνουν ανέπαφα τα πολεοδομικά συγκροτήματα των δύο πόλεων. Οι ίδιοι τονίζουν ότι θα δεχτούν τις συνενώσεις μόνο μετά από εμπεριστατωμένη μελέτη που θα αποδεικνύει ότι θα είναι τελικά προς όφελος των δημοτών. Προειδοποιούν δε και για άλλες κινητοποιήσεις.

ΕΚΕΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ – ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ – ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ (το οποίο είχαμε παρουσιάσει στο παρελθόν). ΕΔΩ;