Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ: ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ!

Πολλά γράφονται και λέγονται τις τελευταίες ημέρες (αφού βρισκόμαστε μόνο λίγες εβδομάδες από την ανακοίνωση της …”χωροταξίας” του Καλλικράτη) για τον αριθμό των δήμων στο νομό Ημαθίας.
Ο καθένας – ανάλογα με το μυαλό που κουβαλάει, αλλά και ανάλογα με τις προσωπικές του φιλοδοξίες αλλά και αυτά που πιθανώς να εξυπηρετεί – λέει ή γράφει πολλά.
Με βάση λοιπόν τη δική μου λογική, λεω πως όσο και να με/μας θλίβει, ο Δήμος Πλατέος θα απορροφηθεί από άλλον. Βασιζόμενος σε αυτά που μέχρι τώρα γνωρίζουμε θα έλεγα πως το μοναδικό κριτήριο που δεν μπορεί να καλύψει αυτός ο Δήμος είναι το πληθυσμιακό (αν και αυτό πάλι είναι σχετικό, παίζεται!). Κατά τα άλλα, είναι πολύ μπροστά σε σχέση με τους υπόλοιπους δήμους του νομού.
Κινούμαι στην ίδια λογική με βάση την οποία άλλος θέλει να μείνει ο δήμος του ως έχει γιατί μόνο έτσι θα εκλεγεί δήμαρχος ή σύμβουλος, άλλος επειδή δεν έχει σχέση (κυρίως οικονομικούς δεσμούς) με το δήμο που θα ενωθεί με τον δικό του, άλλος επειδή έχει αρχαία παγκόσμιας ακτινοβολίας κλπ κλπ.
Ο,τι του φανεί του Λωλοστεφανή! Τα υπόλοιπα τα ακούμε βερεσέ και αφήνουμε τους “ειδήμονες” των Αθηνών να αράζουν στα γραφεία τους και να κάνουν ασκήσεις επί χάρτου, καταστρέφοντας προοπτικές, ισοπεδώνοντας τα πάντα, στο όνομα μιας “ανάπτυξης” που δεν πρόκειται να έρθει ποτέ.
Γιατί όταν θα έρθει η ώρα π.χ. στον ευρύτερο Δήμο της Αλεξάνδρειας ο Μελικιώτης να μην μπορεί να ψηφίσει κάποιον Πλατιώτη υποψήφιο (…ο Αλεξανδρινός κάποιον από τη Μελίκη κοκ) ή όταν προβλέπονται θέσεις αντιδημάρχων που θα έχουν είτε θεματικές είτε ανά περιοχή αρμοδιότητες, τότε ελάτε να μου πείτε σε τι εξυπηρετούν οι αναγκαστικές συνενώσεις και ο Καλλικράτης…
Κάθε απάντηση δεκτή!