Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΕΠΙΤΗΡΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ

Προεκλογικά μιλούσε για παγώματα μισθών, αυξήσεις και άλλα ωραία.
Μετεκλογικά – από αυτά που λένε έγκριτοι δημοσιογράφοι και όχι καραγκιοζάκια – φαίνεται πως δεν είχε ιδέα για το τι γινόταν στην οικονομία. Παντελώς άσχετος ήταν με το θέμα, το οποίο χειρίζονταν ο κύριος καθηγητής με το τεράστιο βιογραφικό.
Το μόνο που ήξερε ήταν για ένα γενικό χάλι την οικονομία.

Πάντως ακόμα και ο 13ος μισθός θα πάει προς κατάργηση, αφού η πρόταση για αυτό είχε γίνει ήδη από πέρυσι. Τώρα ποιος να έχει τα κότσια να κάνει την κατάργηση (αφού είμαστε στα 803 ευρώ το μήνα κατώτατο μισθό ενώ το μέγιστο της ΕΕ ως κατώτατος μισθός υπάρχει στο Λουξεμβούργο και ανέρχεται στα 1620 ευρώ το μήνα), αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Στις πραγματικές συνεδριάσεις του ECOFIN πάντως θα είμαστε πλέον παρατηρητές, αφού είμαστε από σήμερα σε πλήρη επιτήρηση, μας “ειδοποίησαν” λέει για το τι θα πρέπει να κάνουμε (σε απλά ελληνικά δηλαδή μας ανακοίνωσαν τι πρέπει να κάνουμε).

Και για την ξεφτίλα αυτή – για την οποία φταίει το σύνολο του πολιτικού κόσμου – δεν έχει πληρώσει ακόμη κανείς. Όσο για τους ευρο-αλήτες που παίζουν με τα ελληνικά ομόλογα και κονομάνε με τις ελληνικές αμυντικές δαπάνες κανείς δε λέει κουβέντα! Κανείς δεν τους πιέζει ή δεν τους απειλεί με το ενδεχόμενο να πάμε να ψωνίσουμε από άλλα μαγαζιά. Καθόμαστε και τους ακούμε.
Λίγη Κίνα έπαιξε τον προηγούμενο μήνα και έτρεμαν τα – πήλινα – πόδια των “συμμάχων” και δανειστών μας…