Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αν δεν τα καταφέρουμε δεν πρόκειται να τα καταφέρουν ούτε και αυτοί!

Και επειδή φοβούνται μην τυχόν και η πτώχευση χτυπήσει μετά την Ελλάδα και τις δικές τους χώρες – εμείς το “τινάξαμε το σεντόνι”, άσχετα αν δεν το λέμε δημοσίως ακόμη, αποφάσισαν να μας ενισχύσουν όπως μπορούν.

Οπότε από Κυριακή/Δευτέρα θα ακούσετε πως θα μας ενισχύσουν τελικά με 25-30 εκατομμύρια ευρώ, άσχετα αν ο δικός μας δηλώνει εδώ και μέρες πως “δεν θέλουμε τα λεφτά σας αλλά τη στήριξή σας”.

Γιατί εμείς δεν είμαστε οι μόνοι που το έλλειμμά τους είναι σε τέτοια δυσθεώρητα ύψη. Γιατί επίσης δεν είμαστε οι μόνοι που έκαναν παιχνίδια για να μπουν στην ευρωζώνη. Ακόμη και ο Almunia το είπε πως ήξεραν ότι η οικονομία μας πάει κατά Βεελζεβούλ μεριά.

Το γιατί δεν το είπαν δημοσίως προ 6μήνου αυτό είναι άλλο θέμα. Έχει να κάνει με κάτι που δεν πρόκειται ποτέ να το ακούσουμε από τα Μέσα Ενημέρωσης ή να γραφεί στις εφημερίδες: η εσκεμμένη απόκρυψη έχει να κάνει με το γεγονός πως η χώρα μας είχε συντηρητική κυβέρνηση (να μη στηρίξουν οι υπόλοιπες συντηρητικές κυβερνήσεις τα ξαδέρφια της ΝΔ δηλαδή;) αλλά και επειδή την εποχή εκείνη υπήρχε ένα τεράστιο ανατολίτικο παζάρι στην καρδιά της Ευρώπης που είχε να κάνει με την προεδρία της ΕΕ αλλά και με την παραμονή του Barroso στην κεφαλή της Κομισιόν.

Συμπέρασμα: πάλι με δανεικά θα τη βγάλουμε για κάποιο διάστημα, μέχρι να αποφασίσουν να στραφούν πάλι σε εμάς για να μας γδάρουν εκ νέου…