Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΑΠΟΚΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και τα δύο αποκριάτικα παιδικά πάρτυ του Δήμου Αλεξάνδρειας. Το πρώτο έγινε στην λέσχη Ποντίων στις 6/2/2010 και το δεύτερο στο συνοικισμό Αγίου Γεωργίου στις 11/2/2010. Οι μικροί μασκαράδες χόρεψαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους, ενώ ενθουσιασμός επικράτησε από την επίδειξη ταχυδακτυλουργικών από τον μάγο ΤΖΟΡΤΖΙΟ και την ρίψη βεγγαλικών.

Όπως είχε υποσχεθεί το ΠΠΚΑ το Σάββατο 13/2/2010 οι «αράπηδες» του Μοναστηρακίου Δράμας πραγματικά ξεσήκωσαν το κέντρο της πόλης με τα κουδούνια τους δίνοντας έτσι μια ξεχωριστή νότα στον εορτασμό της φετινής αποκριάς στην Αλεξάνδρεια. Όλες οι καφετέριες περίμενα να κεράσουν τους «αράπηδες» οι οποίοι ενθουσιάστηκαν από την φιλοξενία ενώ ένα καλαίσθητο κιόσκι είχε στηθεί από το Δήμο και κερνούσε σε όλο τον κόσμο γνήσιο μακεδονικό τσίπουρο υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής. Εκεί παρευρέθησαν και πολύ δημοτικοί σύμβουλοι καθώς επίσης και ο Δήμαρχος με την σύζυγό του ανταλλάσοντας ευχές για καλή σαρακοστή με τους δημότες.

Την Κυριακή της Αποκριάς ο καιρός δεν επέτρεψε να ανάψουν σωστά οι «φανοί» του Συλλόγου Νησίου και του «Αμάραντου» που αναγκαστικά εορτάστηκαν εντός των συλλόγων και όχι γύρω από τη φωτιά όπως επιβάλλει το έθιμο. Παρ’ όλα αυτά ο πολιτιστικός σύλλογος Νησίου δεν το έβαλε κάτω και όχι μόνο κατάφερε να ανάψει το Φανό και εκεί να κάψουν τον «καρνάβαλο» αλλά και διασκέδασαν με την ψυχή τους στην αίθουσα του συλλόγου με την πραγματικά πολύ όμορφη ορχήστρα χάλκινων που είχαν κανονίσει να πλαισιώσει την όλη εκδήλωση.

Την Καθαρά Δευτέρα ο ήλιος έλαμπε και αυτό ήταν αρκετό για να πετύχουν τα «κούλουμα» του Δήμου Αλεξάνδρειας. Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το χώρο του αμφιθεάτρου και όλοι γεύτηκαν τα νηστίσιμα εδέσματα που προσέφερε ο Δήμος. Λαγάνες , τουρσί , ελιές , ταραμάς , χαλβάς και φυσικά κρασάκι είχανε την τιμητική τους ενώ η θαυμάσια ορχήστρα του Χρήστου Λαζαρίδη ξεσήκωσε τους παρευρισκομένους κάθε ηλικίας παίζοντας λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια.

Πολλοί ήταν αυτοί που με την προσπάθεια τους συνεισέφεραν στην επιτυχία των εκδηλώσεων. Όμως αξίζουν συγχαρητήρια στον Παναγιώτη Μεσσαλά, αφού χωρίς αυτόν, την προσπάθεια του αλλά και τη γενικότερη θέληση του να γίνει κάτι στον πολιτιστικό τομέα στην Αλεξάνδρεια δεν θα γίνονταν σχεδόν τίποτε τα τελευταία χρόνια.

Είναι σημαντικό για έναν τόπο να υπάρχουν οι άνθρωποι που προσπαθούν να προσφέρουν κάτι, που όταν κάνουν κάτι το κάνουν επειδή τους αρέσει, επειδή παθιάζονται με αυτό. Τότε το αποτέλεσμα είναι το καλύτερο δυνατό.