Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ: ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ;

Μια σειρά από παρεμβάσεις ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων σήμερα, ούτως ώστε να καταλάβουμε και εμείς που τα βρίσκουν και που όχι οι αγρότες με το Υπουργείο.

Ανάρτησε λοιπόν πίνακα αναλυτικών δράσεων και πρωτοβουλιών, τόσο σε θεσμικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο (τον πίνακα θα τον βρείτε ΕΔΩ). Μετά από αυτό – και με δεδομένο πως σήμερα βγήκαμε ως Ελλάδα στο μεϊντάνι για δάνειο για να τη βγάλουμε (το οποίο δάνειο το πήραμε αλλά θα το πληρώσουμε… βαπορίσιο) – και αφού δεν υπάρχει σάλιο στα ταμεία παρά μόνο τα λεφτά της ΕΕ που θα τα πάρουν οι αγρότες στα τέλη Φεβρουαρίου, είναι πλέον απαράδεκτη η μέθοδος του κλεισίματος των δρόμων.

Πλέον και ένα άτομο που σκέφτεται λογικά να είχαν με το μέρος τους οι αγρότες, το έχασαν. Αφού το μόνο που κάνουν είναι να ταλαιπωρούν τον κόσμο και την οικονομία δίνοντας πάτημα ακόμη και στους Βούλγαρους ή στους Ρουμάνους (σήμερα είχαμε και συνάντηση των νομαρχών Σερρών και του βούλγαρου νομάρχη του Μπλαγκόεβγκαντ, παρουσία του Βούλγαρου υπουργού Γεωργίας και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης).

Αρκετά πια κράτησε η ξεφτίλα του αγροτικού κόσμου που είναι αδικημένος. Και αν θέλουν να κάνουν κάτι, καλό θα είναι να πάνε να κλείσουν τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών και την ΠΑΣΕΓΕΣ που είχαν αναλάβει την ψηφιοποίηση για λογαριασμό του ελληνικού κράτους. Εκεί είναι οι πραγματικοί “ένοχοι” της καθυστέρησης αποπληρωμής των πάντων. Με το κλείσιμο των δρόμων ο αγροτικός κόσμος αδικείται ακόμη περισσότερο, από τον κάθε άσχετο που θεωρεί πως οι αγρότες το μόνο που κάνουν είναι να κάθονται στα καφενεία και να κλείνουν δρόμους…