Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

Το ερώτημα το είχα θέσει – επειδή είχα ακούσει κάποια πράγματα – ήδη από τη 2α Ιανουαρίου του 2010, με την ανάρτηση που θα βρείτε ΕΔΩ.

Το ερώτημα ήταν απλό:
Πόσο απέχει η παγωμένη Αλάσκα από την (σχεδόν) υποτροπική Καλιφόρνια;
Είχα θέσει το ερώτημα με τέτοιο τρόπο ώστε να προσπαθήσουμε όλοι μας να καταλάβουμε πως διάολο κάποιοι έπαθαν ζημιές σαν να είχαν χωράφι στην Αλάσκα και κάποιοι σαν να το είχαν στη ζεστή Καλιφόρνια.
Και δίδονταν 4 πιθανές απαντήσεις. Κάποιοι απάντησαν μέσω του blog, κάποιοι μου τα… είπαν από κοντά (αφού φυσικά είχαν δει τη φωτογραφία στην ανάρτηση και κατάλαβαν τι είχε γίνει).


Πλέον μπορώ να συμπληρώσω τη φωτογραφία και να δώσω και τη σωστή απάντηση: είναι η γ) – σε ευθεία γραμμή. Και αυτό μπορώ σήμερα να το κάνω αφού ακριβώς 20 μέρες μετά έρχεται ο ίδιος ο Παπανδρέου να επιβεβαιώσει αυτά που τότε είχα ακούσει. Συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός είπε μεταξύ άλλων: Είχαν μετατρέψει τον ΕΛΓΑ σε κέντρο εξαγοράς συνειδήσεων, που έδινε διαφορετικές αποζημιώσεις για την ίδια ζημιά, ανάλογα με ποιο πολιτικό γραφείο είχε ως μεσάζοντα.”

Εγώ για πολιτικά γραφεία δεν ξέρω (ο Παπανδρέου σίγουρα κάποια στοιχεία θα έχει για να τα λέει αυτά), αυτό πάντως που ξέρω είναι οι κομπασμοί διαφόρων εκεί στα ορεινά ότι “μια χαρά τα πήγαν” και η απογοήτευση κάποιων άλλων εδώ στα πεδινά, οι οποίοι άλλα περίμεναν λόγω των ζημιών που είχαν από τους παγετούς και άλλα είδαν στα χαρτιά όταν πήγαν να ελέγξουν τι θα πάρουν. Τα υπόλοιπα θα τα μάθετε είτε από τον τοπικό τύπο είτε από τα κανάλια (αν φυσικά το Υπουργείο Α.Α.&Τ. και η Κυβέρνηση αποφασίσουν να τραβήξουν το θέμα, να μη μείνουν μόνο στις διαπιστώσεις, αλλά αν ψάξουν να βρει τα ποσά που δόθηκαν για παγετούς, για την ίδια περίοδο και για μια απόσταση μεταξύ χωραφιών που δεν ξεπερνά σε ευθεία γραμμή τα 25 χιλιόμετρα).