Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ


Τα όργανα άρχισαν, κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά.

Ξεκίνησε πλέον – καιρός ήταν, αφού είχε ανακοινωθεί αλλά στην ουσία ΔΕΝ εφαρμόζονταν – η επιτήρηση του Πεζόδρομου. Και τα όργανα (της τάξης) ξεκίνησαν, “γράφοντας” και μοιράζοντας κλήσεις σε όποιον νομίζει πως ο πεζόδρομος είναι χώρος στάθμευσης.
Το είχα γράψει από το Νοέμβριο πως ήταν πρόθεση της δημοτικής Αρχής να τελειώνει με το χάος.

Πολύ καλά έκανε λοιπόν και απαίτησε την αστυνόμευση. Γιατί κάποια στιγμή πρέπει να αντιληφθούμε πως το αυτοκίνητο είναι εργαλείο και όχι μέσο μεταφοράς με το οποίο πρέπει να πηγαίνουμε ακόμη και στην τουαλέτα μας. Και λίγο περπάτημα δε βλάπτει…

Και ξαναλέω: ο πεζόδρομος μπορεί να γίνει τόπος αναζωογόνησης της εμπορικής κίνησης, που σήμερα είναι μηδενική (καταστήματα και καφέ). Αρκεί να γίνουν σωστές και στοχευμένες κινήσεις.

Επόμενο βήμα – και με γνωστές τις σχέσεις που έχει ο Φ. Δημητριάδης με τον Χρυσοχοϊδη ήδη από το 2002 – θα πρέπει να είναι η ενίσχυση του Α.Τ., για να επιτευχθεί η αστυνόμευση των δημοτικών διαμερισμάτων στο σύνολό τους. Οι διαρρήκτες αλωνίζουν και μόνη λύση είναι η ενίσχυση του Α.Τ. Πλατέος.

(σημείωση: ειδικά σήμερα, επειδή έτυχε και ήμουν αυτόπτης μάρτυρας, το περιπολικό ήρθε, προειδοποίησε με τη σειρήνα του – δίνοντας τη δυνατότητα για 5′ να μετακινηθούν τα αυτοκίνητα, και επέστρεψε για τα “ραβασάκια” στους αμετανόητους που θεωρούν ένα δημόσιο χώρο χωράφι τους. Οπότε μην αρχίσουν τα κακεντρεχή σχόλια και οι επιθέσεις, είτε στην Αστυνομία είτε στη δημοτική Αρχή. Ο χρόνος για μετακίνηση υπήρχε! Ξεκάθαρα πράγματα.)