Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Βέροια 23-1-2010

Τα εγκλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ημαθία.

Η διαχείριση απορριμμάτων στην χώρα μας, είναι γνωστό σε ποιο επίπεδο βρίσκεται. Όμως, κάποιες περιπτώσεις, είναι κορυφαίες. Είναι τα απευκταία, ακραία παραδείγματα εγκληματικής απραξίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στην Ημαθία, μπορεί να ακούγεται απίθανο αλλά, ο μεγαλύτερος σκουπιδότοπος, βρίσκεται μέσα στην κοίτη του μεγαλύτερου ποταμού της χώρας μας, τον Αλιάκμονα.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο σύνολό της, έφτασε την κατάσταση εκεί που ούτε σε τριτοκοσμική χώρα δεν θα την βλέπαμε. Κατάμαυρα ζουμιά με μορφή βαρέων βιομηχανικών αποβλήτων από την χωματερή, φτάνουν επιφανειακά, στο τρεχούμενο νερό του ποταμού. Είναι αυτό το νερό με το οποίο ποτίζουν αγρότες, Είναι το νερό που εκεί ψαρεύουν ερασιτέχνες και επαγγελματίες ψαράδες. Είναι το νερό που φτάνει στην προστατευόμενη περιοχή του Δέλτα του Αλιάκμονα.Αυτή η κατάσταση δεν είναι ενδεικτική μόνον για το επίπεδο του πολιτικού ή διοικητικού πολιτισμού μας. Δεν αφορά μόνον την προστασία του περιβάλλοντος. Είναι μια εικόνα της δημόσιας υγείας. Μέχρι σήμερα, υπήρχε απόλυτη κάλυψη και προστασία των υπευθύνων. Δεν υπήρχε ούτε η πολιτική βούληση, ούτε η διοικητική δομή που θα σταματούσε το συνεχιζόμενο έγκλημα.

Μένει να δούμε στη συνέχεια, ποιος επιτέλους θα δώσει τέλος στους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όχι μόνον, με τα ανεξάντλητα αποθέματα ανεπάρκειας, αδιαφορίας και ρακένδυτης πολιτικής.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ