Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Όταν η κοινωνία ξεπερνά τα κόμματα

Λόγω ενδιαφέροντος (αλλά και προσωπικών σχέσεων που κρατάνε χρόνια τώρα) παρακολουθώ στενά τα γεγονότα που συμβαίνουν στη γειτονική Ιταλία.
Σήμερα ήταν μια σημαντική ημέρα για τους γείτονες, οι οποίοι αφού ψήφισαν το μονόφθαλμο μεταξύ των τυφλών τώρα είδαν πως το πράγμα δεν τραβάει άλλο και προσπαθούν να απαλλαγούν. ΝΟ-B DAY ονόμασαν τη σημερινή ημέρα και βγήκαν στους δρόμους ζητώντας την παραίτηση του Silvio. Δύσκολο πράγμα όμως να παραιτηθεί, αφού να δεν περάσει επιπλέον νόμους για την ασυλία του (που θα τον καλύπτουν ακόμη και μετά θάνατον!), τότε η φυλακή είναι κοντά, εξαιτίας μιας σειράς από παρανομίες που φτάνουν μέχρι τη φοροδιαφυγή. Για να έχουμε και μια ιδέα όμως θα πρέπει να αναφέρω πως τα πράγματα για το Silvio είναι εξαιρετικά δύσκολα, αφού έχουν ξασηκωθεί ακόμη και διάφοροι που συμμετέχουν στην κυβερνητική συμμαχία.
Πάντως  οι διοργανωτές της ΝΟ-B DAY δίνουν 1,5 εκατομμύριο λαό, μόνο στη Ρώμη. Αντίθετα, η τοπική αστυνομία δίνει 90 χιλιάδες κόσμο! Όσοι μίλησαν (μεταξύ αυτών και ο γνωστός Dario Fo) είπαν το χιλιοειπωμένο αλλά πραγματικό: “η κοινωνία έχει ξεπεράσει τα κόμματα”. Οι δικοί μας το πήραν χαμπάρι και άρχισαν να ανοίγονται στην κοινωνία, με πρώτους το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που αποφάσισαν να εκλέξουν αρχηγούς με ανοιχτές διαδικασίες και όχι με μονοήμερα και κατευθυνόμενα συνέδρια. Αν και αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό, αφού πρέπει ταυτόχρονα να αλλάξουν και νοοτροπίες δεκαετιών….