Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Συναίνεση ….

Παρακολούθησα λιγάκι χθές το βράδυ τη συζήτηση στη Βουλή για το πρώτο ν/σ του ΠΑΣΟΚ, που σχετίζονταν με το επίδομα αλληλεγγύης. Και αυτός που ήταν πραγματικά άπαιχτος ήταν ο προεδρεύων τη στιγμή εκείνη, ο Βαΐτσης Αποστολάτος του ΛΑ.Ο.Σ.
Άνετος και προσπαθώντας να κάνει τα πρωτάκια της Βουλής να αισθανθούν άνετα στην παρθενική τους εμφάνιση στο βήμα της ολομέλειας, ο Αποστολάτος επέδειξε πως μπορεί να γίνει η Βουλή χώρος συζητήσεων και όχι αρένα.
Το νέο πνεύμα επέδειξαν και ο Παπανδρέου με το Σαμαρά που συναντήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας, για να τα πούνε. Άλλωστε είναι γνωστοί από τη δεκαετία του ’70, αφού σπούδαζαν τότε σε αμερικάνικο πανεπιστήμιο.
Και η συνάντηση αυτή (λέει…) είχε θετική επίπτωση στο Χρηματιστήριο, το οποίο χτύπησε άνοδο κοντά 6% ενώ οι ξένοι αποφάσισαν (λέει…) να μας δανείζουν με μικρότερο spread. Από 204 την προηγούμενη βδομάδα έπεσε στο 170 χθες Τρίτη.
Και μετά (λέει…) έχουμε κρίση! Σε 3 μέρες ήρθαν τα πάνω-κάτω. Τεχνητά είναι όλα (λέω…), για να στριμωχτούμε ακόμη περισσότερο!
(η εικόνα αριστερά είναι από το σημερινό πρωτοσέλιδο του ΒΗΜΑτος)