Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ Η ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Έστω και αργά οι κυβερνώντες από το 1974 και μετά τη χώρα πήραν είδηση πως χάνεται στα τροχαία ένα χωριό ολόκληρο κάθε χρόνο.
Στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο (το οποίο είναι ακόμη σε εξέλιξη) ο Πρωθυπουργός τόνισε ξεκάθαρα πως η “οδική ασφάλεια είναι εθνικό θέμα”. Η είδηση όμως ήρθε από αλλού: από τον Ρέππα, ο οποίος στην εισήγησή του είπε πως είναι πρόθεση της κυβέρνησης να συνδεθεί το bonus malus των ασφαλειών των αυτοκινήτων με τις τροχαίες παραβάσεις! Τι σημαίνει αυτό: με απλά ελληνικά σημαίνει πως οι κακοί οδηγοί θα τιμωρούνται δια των ασφαλίστρων τους, αφού αυτά θα αυξάνονται όχι μόνο αν προκαλούν ατύχημα ή δυστύχημα αλλά και όταν, για παράδειγμα, θα περνάνε με κόκκινο. Αφού μας βρήκαν πως πονάμε στην τσέπη, εκεί θα μας χτυπήσουν! Ειδικά όμως στον τομέα αυτό, καλά κάνουν.

Πάντως ήταν μια ιδιαίτερη συνεδρίαση (ότι ακούστηκε μέχρι τώρα – ώρα 18:15), αφού τα 2 άλλα θέματα που ξεχώρισαν ήταν η απόδοση ιθαγένειας στους μετανάστες 2ης γενιάς και η ψήφος των ομογενών, ενώ ιδιαίτερο χαρακτήρα είχε η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στο υπουργικό συμβούλιο (η πρώτη “συμμετοχή” προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας από το 1974 και μετά).